Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Відкривайте сезон пікніків з хорошим мангалом

-Реклама-spot_img
spot_img

Мороз і холод вже позаду. Нарешті в повіті пахне теплою весною, а це означає, що зовсім скоро українці відкриють сезон пікніків. І тут ніяк не обійтися без мангалу і якісних шампурів чи решітки, адже без цього неможливо приготувати смачне м’ясо.

Пов’язане зображення

 

- Advertisement -

Як що у вас цього всього ще немає, то це не проблема. Придбати мангал і все, що ще необхідне для відпочинку франківці можуть на RIA.com.

Сьогодні ми спробуємо дати декілька цінних порад, як вибрати гарний і якісний мангал. Тепер є дуже багато видів мангалів, навіть найвибагливішому покупцю можна догодити, адже асортимент величезний. Мангали бувають переносні і стаціонарні, з кришкою і без неї. Відповідно, ціни також різноманітні, на будь-який гаманець.

Фахівці радять при виборі мангала звертати увагу на матеріал, з якого він зроблений. Класичний мангал може бути виготовлений з чавуну або сталі. Якщо ви часто виїжджаєте з друзями чи сім’єю за місто, то для вас найкращий варіант – розкладний мангал. Оскільки його зручно перевозити, а розкласти можна за декілька. Дно має бути рівним, інакше вугілля буде прогріватися нерівномірно а стіни мають бути товщиною один сантиметр. Якщо хочете, щоб мангал прослужив вам довго, то він має бути з нержавіючої сталі.

Для сімей, котрі живуть у своєму домі десь за містом, краще підійде класичний мангал на стійких ніжках. Їх часто виготовляють з чавуну, і оздоблюють кованими елементами, вага може сягати і до 100 кілограмів. На ньому можна не лише смажити шашлик, а й готувати інші різноманітні страви, наприклад в казані чи то на рожні. Крім того, чавунне дно зможе набагато довше утримувати жар, ніж звичайне металеве. Такий мангал можуть навіть виконати під індивідуальне замовлення.

Є також і ковані мангали. Вони виготовлені із екологічних і міцних матеріалів, що дозволить довго і якісно прослужити. Кований мангал має спеціальні полички, а на одній стороні замість ніжок є колесо, яке допоможе транспортувати мангал з одного місця в інше.

Окрім кованих, переносних чи стаціонарних мангалів стало модно монтувати на дачі газовий гриль. Для цього потрібно становити перш за все великий котел, середину його набити вулканічними каменями, а під котлом поставити газові пальники. При сильному нагріванні каміння дає більше тепла, ніж вугілля. Решітку з м’ясом ставите над каменями, а вони вбирають увесь жир, який капає.

При купівлі мангалу потрібно звернути увагу і на якість шампурів та решіток для барбекю. Пам’ятайте, що хороший шампур має бути виготовлений з нержавійки, яка не гнеться. В жодному разі не варто купувати алюмінієві шампури, оскільки алюміній може вступати в хімічну реакцію з кислотою маринаду, якому було м’ясо, а це шкідливо та небезпечно для здоров’я. Те саме стосується і решітки, вона має бути виготовлена з нержавіючої сталі. Можна також вибрати з антипригарним покриттям. Дивіться, щоб на решітці були бортики, це дозволить помістити великі шматки м’яса.

На сайті RIA.com можна придбати окремо мангал, шампури чи решітку для барбекю. Та можна знайти і мангальний комплекс з електроприводом для шампурів та вертела. Зробивши таку покупку. Ви зможете не лише готувати шашлик вдома, а й частувати гостей м’ясом з вертеля. 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Орися Корчун
Орися Корчун
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф. Журналіст-фрілансер. Випускник Національного університету імені Тараса Шевченка 2009 року.
-Реклама-
Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine
Квартири Івано-Франківськ
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні