Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Більше тисячі прикарпатців перебувають на обліку з ВІЛ-статусом

-Реклама-spot_img
spot_img

Кількість пацієнтів з ВІЛ-статусом в Україні зростає, в Івано-Франківській області на обліку таких осіб є 1200.

Про це заявила заступниця головного лікаря обласної клінічної інфекційної лікарні Наталія Дьоміна.

«Багато хто з інфікованих ще може не знати про свій позитивний статус. Адже кожен з нас зіштовхується з ризиковими моментами, через які можна заразитися цим захворюванням. Тому спеціаліст закликала усіх добровільно здавати аналізи та перевірятися, бо коли людина інформована, якщо хвороба виявлена на ранній стадії, то зараз – це не вирок. Приймаючи відповідні препарати, можна тримати своє здоров’я на належному рівні і таким чином вести нормальний спосіб життя. Доступ до такого лікування, а саме – антиретровірусної терапії, є необмежений і проводиться безкоштовно», – йдеться у повідомленні пресслужби Івано-Франківської ОДА.

- Advertisement -

На базі Івано-Франківської академії ім. Івана Золотоустого пройшла конференція «ВІЛ/СНІД – міський феномен», що мала на меті визначити перспективи подолання цієї епідемії до 2030 року та знайти шляхи використання кращих практик, спрямованих на забезпечення сталості та ефективності відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні. Учасники обговорювали сучасний стан досліджень проблеми ВІЛ/СНІД у міжнародному та вітчизняному досвіді, сучасні підходи у супроводі та догляді таких хворих, адвокацію та захист прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом. Окрім того, проводилися роботи в групах на теми приготування здорового сніданку для дітей, просвітницько-профілактичної роботи працівника психологічної служби закладу освіти щодо профілактики ВІЛ/СНІДу в молодіжному середовищі, а також ВІЛ-позитивної жінки та вагітності.

Захід організували за сприяння Івано-Франківського Карітасу спільно з Карітасом Відня (Австрія), департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Івано-Франківського національного медичного університету.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-
Квартири Івано-Франківськ
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні