-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У двох аграрних районах Прикарпаття вода у криницях не відповідає санітарним нормам

-Реклама-spot_img
spot_img
В четвертому кварталі минулого року ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» обстежено 754 індивідуальних колодязів, вода з яких використовується для споживання дітьми віком до 3-х років. Перевищений вміст нітратів виявлено у 63 пробах, що становить 8,36 %.

Так, найбільший вміст нітратів встановлено у пробах води з індивідуальних криниць Тлумацького та Снятинського районів, повідомляє ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України»

Протягом кварталу фахівці лабораторій установи обстежили 7 із наявних 10 громадських каптажів за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Всього дослідили 18 проб води – в жодній пробі не виявлено перевищення вмісту нітратів.

Також обстежено 63 громадські колодязі, із них досліджено 63 проби води за санітарно-хімічними та 62 проби води  за  мікробіологічними показниками. Перевищення за вмістом нітратів було виявлено в 9 пробах води з громадських колодязів  в Тлумацькому районі. 

- РЕКЛАМА-

Про всі випадки виявлення нестандартних проб дослідники повідомили в органи місцевого самоврядування та поінформували населення через засоби масової інформації.

Фахівцями лабораторного центру підготовлено санбюлетні «Пам’ятка щодо профілактики водно-нітратної метгемоглобінемії».

В обов’язковому порядку було проведено роз’яснювальну роботу з батьками дітей віком до 3-х років, щодо неприпустимості використання води з індивідуальних криниць для приготування дитячого харчування.

Фахівці також надали рекомендації щодо  проведення очистки криниць та знезараження води в індивідуальних криницях, де було виявлено нестандартні результати досліджень води за санітарно-хімічними (підвищений вміст нітратів) та за мікробіологічними показниками. Після очистки криниць запропоновано провести повторний лабораторний контроль питної води.

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні