-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На засіданні Івано-Франківської ОВК прийшли «тітушки» – голова комісії покинув збори ФОТО та ВІДЕО

-Реклама-spot_img
spot_img

Івано-Франківська міська територіальна виборча комісія не змогла сьогодні поділити Івано-Франківську ОТГ на виборчі округи. Голова ТВК покинув засідання. Натомість, між депутатами міськради, молодиками спортивної статури та членами комісії виникла сварка, яка перейшла на особисті образи, і закінчилася викликом поліції.

Причиною суперечок стала саме кількість округів, а також їхнє розташування у місті. ЦВК рекомендувала створити чотири таких округи, при цьому дозволила на розсуд місцевих комісій додати ще один чи два.

Про це Суспільному Карпати повідомив координатор спостереження Громадянської мережі “ОПОРА” за виборами в Івано-Франківській області Богдан Морикіт.

- РЕКЛАМА-

На ранкове засідання ТВК було винесено три постанови про створення чотирьох, п’яти чи шести виборчих округів. Жодна пропозиція не набрала десяти необхідних голосів. Засідання зробили відкритим, то ж у залі перебували деякі депутати міської ради та, за словами в. о. секретарки міської ТВК Тетяни Кучернюк-Сеньків, “молодики спортивної статури”. Розмова перейшла на підвищені тони та особисті образи і закінчилась викликом поліції.

“Сьогоднішнє наше засідання зробили політизованим, заангажованим. Втрутилися в засідання чимало депутатів Івано-Франківської міської ради, які представляють різні політичні сили, вдалися до словесних образ. Зранку в нас вийшло не засідання, в нас просто така комедія, політична”, – каже Тетяна Кучернюк-Сеньків.

Незадоволені члени комісії й роботою голови ТВК. Тетяна Кучернюк-Сеньків каже, що він не надав проєкти поділу на округи до їхнього розгляду. А сьогодні не закрив засідання та просто пішов у своїх справах.

Андрій Петрик звинувачення відкидає. Пояснює, що ТВК розглянула питання порядку денного, після чого працювала в режимі робочих груп та готувалася до наступного засідання.

На засіданні Івано-Франківської ОВК прийшли «тітушки» - голова комісії покинув збори ФОТО та ВІДЕО

“Після того, як ми завершили засідання виборчої комісії, я з головним бухгалтером відправився для виконання інших юридичних дій. Оскільки стиснуті строки, і ми в понеділок зранку повинні опублікувати рахунок в Держказначействі. А оскільки субота-неділя нічого не працює, то працівники пішли нам назустріч і вийшли на роботу у свій вихідних день”, – розповідає Андрій Петрик.

За розвитком подій спостерігав координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області Богдан Морикіт.

Каже, порушень в роботі комісії не помітив:

“Зі слів керівництва виборчої комісії і членів виборчої комісії, відбувалася робоча нарада, а не засідання (це зі слів і з відео, яке я знімав, з прямих трансляцій видно). На цій робочій нараді велися дискусії щодо утворення територіальних виборчих округів”.

Депутат міської ради Андріан Волгін був присутній на засіданні. Каже, прийшов, щоб ознайомитися, яким чином місто та прилеглі села розділять на округи. Проте, за його словами, члени комісії не були ознайомлені з проєктом поділу. Депутат вважає, що певні політичні сили проштовхують вигідний їм, але абсолютно незручний та нелогічний поділ.

На засіданні Івано-Франківської ОВК прийшли «тітушки» - голова комісії покинув збори ФОТО та ВІДЕО

Закиди щодо образ та непристойної поведінки він спростовує: “Кулуарно представники провладної більшості поділили собі округи і вирішили, як їм бути на майбутнє. То які образи? Там була нервовість. Десь на підвищених тонах я розмовляв, тому що не може далі це продовжуватися”.

“Голова за невідомими причинами саботував та закрив комісію. Хоча, згідно з правилами ТВК, він має зробити перерву або інші дії, але дійти до спільного висновку. Інші політичні сили сьогодні спровокували комісію на те, щоб не допустити голосування за округи”, – говорить Назарій Кішак.

Засідання щодо утворення виборчих округів в Івано-Франківській ОТГ має відбутися шостого вересня.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні