-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

За кошти державного та місцевого бюджетів у Коломиї придбають житло для переселенців

-Реклама-spot_img
spot_img

На умовах співфінансування у Коломиї, що на Прикарпатті, придбають дві квартири для переселенців. Про це Суспільному Карпати повідомив начальник відділу з питань майна комунальної власності Коломийської міської ради Роман Мадерук.

За його словами, у 2020 році міська рада затвердила програму із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. За умовами програми, на помешкання переселенцям мають витрачати кошти не лише з місцевого, а й державного бюджету.

“Має бути співвідношення 70 на 30. У грошовому еквіваленті – це 250 тисяч гривень з міського і 530 тисяч – з державного бюджету, – розповів чиновник. – На даний час місто Коломия – єдине, яке “заходить” в таку програму. Я подав до Міністерства реінтеграції запит щодо розподілу бюджетних коштів. Очікуємо на результат. Сподіваємося, що позитивний”.

Помешкання, які куплять для переселенців, будуть у комунальній власності, каже Роман Мадерук. Вони зможуть жити там, поки не придбають власних домівок. Як тільки матимуть особисте житло, звільнятимуть попереднє для інших переселенців, які цього потребують.

- РЕКЛАМА-

На житло у Коломиї дотепер чекали 16 родин внутрішньо переміщених осіб, розповіла Суспільному голова громадської організації “Фенікс-Коломия” Ольга Золотарьова. Наразі, говорить активістка, у місті формують і уточнюють квартирну чергу переселенців.

“Ця черга зараз переформатовується, тому що деякі переселенці виїхали, деякі відмовилися. Зараз формуємо нову, окрему чергу саме з тих людей, які потребують житла, – пояснила Ольга Золотарьова. – Наразі озвучуємо це питання, щоб люди могли своєчасно подати документи до ЦНАПу”.

Також жінка розповіла, що громадські активісти працювали над тим, аби у Коломиї було соціальне житло для переселенців. Таке помешкання хотіли облаштувати в одному з приміщень місцевого педагогічного коледжу. Але плани не вдалося втілити, бо не було порозуміння з обласною владою.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні