-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Минулоріч через пандемію бюджет Прикарпаття недоотримав 29 мільйонів гривень ВІДЕО

-Реклама-spot_img
spot_img

Обласний бюджет у минулому році не виконав план по затверджених надходженнях податку на доходи фізичних осіб на суму понад 29 млн грн. За словами директорки департаменту фінансів ОДА Ірина Мацькевич, це пов’язано із запровадженням карантину на багатьох підприємствах, пише Суспільне Карпати.

“Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб в минулому році до обласного бюджету сплатили, крім наших бюджетних установ, такі підприємства – військова частина А4267, “Івано-Франківськцемент”, ТОВ “Карпатнафтохім”, ВО “Карпати”, АТ “Нафтохімік Прикарпаття”, — розповідає Ірина Мацькевич. — Податок на прибуток осіб надійшло нам у минулому році в сумі 63,3 мільйона. Планові показники ми виконали на 160,3 %”.

Загалом, як повідомили під час публічного звіту в Івано-Франківській обласній державній адміністрації, до обласного бюджету Прикарпаття в минулому році надійшло 3 мільярди 349 мільйонів гривень. Натомість в 2021-му обсяг бюджету, який затвердили депутати обласної ради, становить два з половиною мільярди.

Через карантин на підприємствах бюджет Прикарпаття минулоріч недоотримав 29 мільйонів гривень

- РЕКЛАМА-

Найбільше грошей з обласного бюджету у минулому році отримав департамент освіти — 848 мільйонів гривень, 576 мільйонів виділили на охорону здоров’я, 173 мільйони — на соціальне забезпечення. У цьому році гроші з обласного бюджету виділятимуть у такій ж послідовності, каже заступник директора департаменту освіти і науки ОДА Ігор Гаврилюк.

Через карантин на підприємствах бюджет Прикарпаття минулоріч недоотримав 29 мільйонів гривень

“Ми зараз фінансуємо чи утримуємо 49 закладів освіти. 75 % тих коштів, які були виділені освіті, – це заробітна плата, решта – для утримання навчальних закладів, комунальних. 2 % пішли на харчування учнів, ми утримуємо їх. В нас є діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування. Також є інтернати, в яких навчаються обдаровані діти. Є спеціальні школи, де також повне державне забезпечення”, — говорить Ігор Гаврилюк.

Через карантин на підприємствах бюджет Прикарпаття минулоріч недоотримав 29 мільйонів гривень

Економіст Сергій Васильченко каже, що було б добре, якби перевиконання доходів плану бюджету відбувалося не за рахунок штрафів чи стягнень, а за рахунок збільшення податку з доходів фізичних осіб. Перевиконання єдиного податку, за його словами, свідчило б про те, що в області розвивається бізнес.

“Бачимо, що перевиконання доходів бюджету відбулося за рахунок консервативних видів доходів, не пов’язаних із розвитком підприємницької діяльності. Наприклад, адміністративні штрафи, санкції за порушення законодавства з обігу алкоголю та тютюнових виробів – 150 % з того, що запланували, — каже економіст. — Плата за ліцензію і виробництво спирту та тютюнових виробів – 127 %”.

Рекордною, за словами Сергія Васильченка, є плата за ліцензію на право зберігання пального, адже там — більше тисячі відсотків перевиконання плану.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні