-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як ФОПам Франківська отримати “ковідну” допомогу від міста ІНСТРУКЦІЯ

-Реклама-spot_img
spot_img

“ДІЯ” 18 травня завершила прийом документів для одноразової державної допомоги ФОПам, що зазнали втрат під час карантинних обмежень через заборону працювати. Франківські підприємці ще можуть отримати допомогу з міського бюджету. 

На черговому засіданні виконавчого комітету прийняли алгоритм отримання допомоги, що розробив міський Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження.

“Щоб отримати виплату від міста підприємці та наймані працівники мають звертатись через ЦНАП із заявою (встановленого зразка), копією паспорту, ідентифікаційним номером, банківськими реквізитами, довідкою про виплату допомоги від держави (8 тисяч гривень) та для фізичних осіб-підприємців також потрібно ще довідку із єдиного реєстру”, – коментує начальниця Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Світлана Криворучко.

Для призначення матеріальної допомоги застрахована особа, яка має право на отримання такої допомоги особисто звертається в Департамент адміністративних послуг (ЦНАП м.Івано-Франківська) із заявою.

- РЕКЛАМА-

До заяви додаються:

– копія паспорта громадянина України;
– копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
– копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (для фізичних осіб-підприємців);
– реквізити рахунку, відкритого в установі банку;
– копія банківського документа, який підтверджує отримання допомоги з Державного бюджету в розмірі 8 тисяч гривень.

Прийом документів в ЦНАП починається з 1 червня та триватиме до 30 червня, інформує “Галка” з посиланням на сайт мера.

В міру надходження заяв та документів продовж цього місяця, щотижнево, міський департамент економіки готуватиме рішення, які мають розглянути на засіданнях виконавчого комітету. Місто буде виплачувати по 2000 гривень ФОПам, а також по 500 гривень найманим працівникам.

“Таку допомогу місцевому бізнесу виплачують далеко не у всіх містах України. Місцевий бізнес дуже постраждав через карантинні обмеження та заборону працювати. Тому, прийняли рішення допомогти підприємцям та працівникам додатково з допомогою від держави та зробити доплати й від міста. Це виходить понад 10 мільйонів гривень з міського бюджету”, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні