-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Жителів Франківщини попереджають про небезпечну харчову добавку

-Реклама-spot_img
spot_img

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує операторів ринку, які займаються обігом харчових добавок.

Зокрема, про виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в харчовій добавці (Lygome), що експортувалась з Туреччини (постачальник: Cargill Tarim Ve Gida Sanayi Ticaret AS, Atasehir/Istambul) до України (отримувач: MD Eurotrade Ltd., Schreiber and Rupp MEA, Rupp AG (Spilka Ukraine).

«Якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та протягом двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган. Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів», – йдеться у повідомленні Держспоживслужби.

Управління Держпродспоживслужби також звертається до споживачів: у разі виявлення цієї харчової добавки повідомити ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні