-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Фахівці назвали три найчистіші річки Прикарпаття

-Реклама-spot_img
spot_img

Загальна кількість водних об’єктів на території Прикарпаття складає 1517 одиниць.

Про це йшлося на нараді в Івано-Франківській ОДА, інформує Правда.іф з посиланням на “Галку”.

Начальник Дністровського БУВР Роман Михайлюк поінформував про основні завдання щодо управління водними ресурсами, зокрема, річковим басейном Дністра та Прута, управління ризиками затоплення Дністра. Ці документи напрацьовують зараз у Дністровському БУВР. Тому він звернувся до голів ОТГ з проханням про співпрацю та надання пропозицій щодо управління водними ресурсами, адже кожна тергромада дуже добре знає проблемні місця, які існують на її території, і повинна запропонувати заходи, що необхідно вжити для покращення якості поверхневих вод.

- РЕКЛАМА-

В області запроваджено нові підходи до моніторингу поверхневих вод. На базі Дністровського БУВР створено сучасну лабораторію моніторингу вод Західного регіону. У 2021 році на території області встановлено 27 пунктів моніторингу – 19 пунктів у басейні річки Дністер, 8 пунктів – у суббасейні річки Прут. З них 6 пунктів – це питні водозабори.

Найчистішими річками нашої області є Бистриця Надвірнянська, Лімниця, Свіча. У цих річках не виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин ні по одному показнику. Проте, однією із найзабруднішених річок області є Саджава (пункт моніторингу в місті Долина).

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

1 коментар

Comments are closed.

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні