-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

“Чим більше пішохідних зон буде у центральній частині міста – тим якіснішим і буде місто”,- Михайло Смушак

-Реклама-spot_img
spot_img

У Івано-Франківську планують ще кілька вулиць зробити пішохідними, про це під час інтерв’ю повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.

“Ще один аспект, який теж не розуміють мешканці: сьогодні можна не йти правильним європейським шляхом, а можна рухатися тим шляхом, яким зараз, на жаль, іде більшість міст України, – це не розвивати пішохідні зони, а робити максимально автомобілеорієнтовані вулиці. Це, на жаль, шлях у нікуди. Центр міста має бути пішохідним. І чим більше пішохідних зон буде у центральній частині міста – тим якіснішим і буде місто. Пам’ятаю скільки галасу і нерозуміння було, коли ми робили вулицю Лесі Українки та площу Міцкевича. Сьогодні до цих вулиць усі звикли і розуміють, що це класно. Але це дуже маленька частина, яку нам вдалося зробити.

Як мінімум, в Івано-Франківську пішохідними мають бути вулиці Курбаса, Крушельницької, Вірменська, Шпитальна, Старозамкова,  усі вулички навколо Ратуші. У перспективі, як би це дивно не звучало, це мають бути вулиці Шевченка, Грушевського, Драгоманова, Вагилевича, Франка та всі інші центральні вулички міста. Коли ми приїжджаємо в будь-яке європейське місто на що ми звертаємо в першу чергу увагу як туристи? Ми хочемо прогулятися гарними пішохідними зонами, потрапити на якісь цікаві локації, які знову ж таки є у цій пішохідній зоні. Місто привабливе для туристів атмосферою, яка наповнює ту чи іншу зону. Якщо турист приїжджає в місто і бачить суцільні автомобілі та парковки, вивчає місто перебіжками з автобусу чи автомобілю, – то це місто точно не буде привабливим. У суєті люди втрачають відчуття спільноти і спільного простору. Поступовими кроками ми прагнемо закласти основи правильного планування міста та розуміння мешканців, що саме в таку напрямку потрібно розвивати інфраструктуру”

Детальніше читайте у інтерв’ю.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Влада Гнатів
Влада Гнатів
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні