-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Прикарпатті небачене нашестя гризунів: чим це загрожує

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківській області цьогоріч фахівці фіксують нашестя мишей. Гризуни небезпечні тим, що можуть знищити посіви озимих культур.

Про це повідомили в Держпродспоживслубі Івано-Франківської області. 

Причинами появи мишей на Прикарпатті вважають сприятливі погодні умови та наявність кормової бази. Гризуни особливо зосереджені на неорних землях, пасовищах, у лісосмугах, а також на полях після збирання зернових культур та багаторічних трав. 

“Зараз є загроза пошкоджень посівів озимих культур, тож проведення захисних заходів дуже актуальне. Найпоширенішими та найнебезпечнішими є звичайна полівка та миші (хатня, польова). Середня чисельність нір на полях становить від поодиноких до трьох жилих колоній на гектар”, – повідомляють фахівці. 

- РЕКЛАМА-

Також миші швидко розмножуються і за добу можуть з’їсти таку кількість їжі, що в півтора раза перевищує їхню вагу. У Держпродспоживслубі Івано-Франківської області рекомендують фермерам обробити поля та позбутись нашестя мишей. 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні