-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

“У Франківську вартість переходу одного будинку на індивідуальне опалення складає до 1 мільйону гривень”,- посадовець

-Реклама-spot_img
spot_img

У Івано-Франківську триває перехід будинків з центрального на індивідуальне опалення. Журналісти Правда.іф розпитали заступника міського голови Івано-Франківська Руслана Гайду про те, чи велика кількість багатоквартирних будинків у Івано-Франківській територіальній громаді від’єдналося від центрального та перейшли на індивідуальне опалення? Чи складна процедура переходу на індивідуальне опалення?

“Перехід на автономне (індивідуальне) опалення – це справа добровільна. Для цього потрібна згода власників 75% загальних площ житлового будинку. Вони підписують протокол, що бажають відключитися від централізованого опалення, приносять його у ЦНАП, і постійно діюча комісія дає дозвіл на відключення цілого будинку. Відключатися поквартирно, під’їздами чи окремими стояками не можна. Єдине, якщо на 1 травня 2019 року у будинку уже було відключено понад 50% квартир, тоді мешканці мають право звертатися щодо поквартирного відключення. Але в більшості випадків, хто хотів, то цим правом уже скористався.

Вартість переходу одного будинку на індивідуальне опалення складає від 270 тисяч до 1 мільйону гривень. Мешканці будинку повинні зібрати усі кошти та заплатити 100% передплату газовикам, які впродовж трьох місяців мають виконати роботи по заміні загальнобудинкових газових мереж.

Як показує практика, то мешканці будинку, які отримали дозвіл в 2020 році, то тільки зараз починають реалізовувати перехід на індивідуальне опалення, тому що потрібно зібрати усі кошти, отримати технічні умови, зробити документацію на будинок та проекти на кожну квартиру, також потрібно мати кошти на закупівлю необхідного обладнання у кожну квартиру. Перехід цілого будинку на індивідуальне опалення триває від одного до півтора року. Але бувають випадки, коли за півроку робиться цілий будинок”-розповів Руслан Гайда.

Нагадаємо, Заступник міського голови Руслан Гайда розповів про будівництво сміттєпереробного заводу та початок опалювального сезону в Івано-Франківську.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Влада Гнатів
Влада Гнатів
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні