-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Мастило в двигун для автомобілів з великим пробігом

-Реклама-spot_img
spot_img

Незважаючи на те, що двигуни сучасних автомобілів розраховані на великі навантаження, вберегти їх від зносу неможливо. Сила тертя призводить до зносу поршневих кілець, циліндрів, ростуть зазори між деталями. Все це загрожує втратою потужності, зниженням тиску змащувального матеріалу.

Вберегти двигун від зносу допоможе правильний вибір мастила. Сайт пропонує великий вибір змащувальних матеріалів для будь-яких авто. Поки машина нова, варто орієнтуватися на технічну документацію. В ній вказана марка змазки. Але якщо мотору вже 10-15 років такі рекомендації потребують певного коригування.

Як працює старий мотор  

На протязі експлуатації авто власник використовує синтетичну, напівсинтетичну або мінеральну змазку. Але з часом можуть виникнути такі проблеми:

- РЕКЛАМА-
  • підвищене збільшення витрат мастила при перевірці кількості;
  • патрубки та прокладки починають протікати в місці встановлення;
  • помітно знижується тиск в масляній системі;
  • двигун під час роботи починає сильніше шуміти.

Такі симптоми говорять про те, що мастило вже не відповідає конкретному автомобілю.

Вже не варто орієнтуватися на мінімальні показники: вони не зможуть забезпечити надійне змащування. Кращим варіантом стане перехід на більш сучасні матеріали. Тобто, якщо в моторі використовувалась мінеральна основа, то варто переходити на напівсинтетику.

В’язкість мастила

По мірі наближення пробігу до 150 тисяч кілометрів власнику рекомендується дещо підвищити в’язкість рідини. Сигналом для переходу на більш в’язкий матеріал стане масляний наліт на гумових компонентах мотора. Якщо з двигуном все нормально, то такий крок буде дуже корисним. В той же час потрібно залишатися в рамках, які рекомендує виробник авто. Тобто, якщо раніше використовувалася рідина 5W-30, то можна перейти на 5W-40.

Якщо пробіг складає приблизно 200 тис. км, то частина деталей вже зношена, а між ними збільшилися зазори. Для компенсації зазорів між деталями двигуна варто переходити на мастило марки 10W-40. 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні