-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В Івано-Франківську запрацює “Школа мистецтв вихідного дня”

-Реклама-spot_img
spot_img

Учасники молодіжної мистецької формації “Форумс” відкриють в Івано-Франківську “Школу мистецтв вихідного дня”. Упродовж двох місяців охочі зможуть безкоштовно вивчати мистецтво фотографії, дизайну та рисунку. 

Про це повідомляє Правда.іф з посиланням на Суспільне.

Про це розповів координатор проєкту Ростислав Котерлін. За його словами, громадська організація “Молодіжна мистецька формація “Форумс” виграла грант у розмірі 20 тис. грн від програми “Малі гранти Теплого міста”.”Ми планували розпочати “Школу мистецтв” на початку листопада, але є технічні моменти та й посилення карантинних обмежень. Тому сподіваємося, що розпочнемо всередині листопада. Наразі розробляємо анкету, яку зможуть заповнити всі охочі, і відповідно до неї будемо формувати групи.

- РЕКЛАМА-

Анкету можна буде знайти на платформах Теплого Міста та Центру сучасного мистецтва”, — каже Ростислав Котерлін.

З його слів, ідея відкрити “Школу мистецтв вихідного дня” з’явилася давно.

“Насправді Франківськ — дуже цікаве місто у сенсі сучасного мистецтва і подій, які у тій сфері відбуваються. Єдина проблема, і це неодноразово говорили мені молоді художники, це — брак комунікацій і таких освітніх активностей. Таким чином у нас виникла ідея відкрити школу. Хочемо залучити молодь та людей старшого віку.

Особливо актуально це на тлі пандемічних історій, коли — локдаун, коли люди замкнуті вдома, а їм хочеться активно проводити час і розвиватися. І в багатьох прокинулося це бажання творити. Тим більше, що сучасне мистецтво — це не просто про те, щоб створити якусь картинку чи фотографію. Це — про спосіб мислення, бачення себе у цьому світі, відчувати дух часу”, — розповідає Ростислав Котерлін.

Координатор проєкту каже, у школі планують набрати окремі групи для рисунку, дизайну та фотографії. Учні щовихідних займатимуться упродовж 3-4 годин. Лекції чергуватимуться із практичними завданнями. Заняття будуть проходити з дотриманням карантинних вимог в Асортиментній кімнаті, “Підземному Переході “Вагабундо”.

Також передбачені вуличні пленери та походи до музеїв. Викладатимуть митці та мистецтвознавці з Івано-Франківська та Києва. На завершення організатори влаштують підсумкову виставку учнівських робіт.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні