-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Галицькій громаді може побільшати чиновників

-Реклама-spot_img
spot_img

27 листопада 2020 року, після чергових місцевих виборів, розпочалося формування владної команди двадцятитисячної громади. Тоді в Галичі знайшли консенсус, представники різних політичних сил зайняли відповідальні посади і розпочали спільно працювати.

Але всього лиш за рік, на останній сесії, яка відбулася 12 листопада 2021 року, галицькі депутати вирішили внести свої корективи і збільшити кількість керівних посад.

А саме – за ініціативи голів фракцій «Слуга народу» (О.Засідко), «Європейська солідарність» (М.Попович) та «Платформа громад» (І.Білик), було запропоновано внести зміни у штатний розпис та ввести ще дві посади заступників міського голови. Таким чином у міського голови мало би бути 4 заступники – один із них перший і аж три профільних.

- РЕКЛАМА-

Для порівняння – у голови Богородчанської ТГ (28 502 тис. нас.) – 1+1 заступники, Бурштинської ТГ (25 тис. нас.) – 1+2 заступники, Рогатинської ТГ(32 тис. нас.) – 1+2, Косівської ТГ(32 тис. нас.) – 1+1.

У ході обговорення частина депутатів переконувала присутніх, що збільшувати штат недоцільно, оскільки це призведе до додаткового навантаження на місцевий бюджет, який і без того є дотаційним.

Зокрема, якщо врахувати, що на посади заступників претендують кандидати, які мають велику вислугу років, то один заступник буде обходитися місцевому бюджету в 750 тис. грн. на рік (враховуючи оклад з усіма максимальними доплатами та надбавками).

У ході дискусії голова громади Олег Кантор визнав, що не бачить потреби у такій кількості заступників.

«Це занадто багато для нашого міста і громади, а, по-друге, це все ляже на плечі платників податків», – наголосив він.

У результаті підтримали пропозицію внести зміни у штатний розпис лише 10 депутатів. Оскільки рішення по даному питанню не було прийнято, депутати фракцій «Слуга народу», «Європейська солідарність» та «Платформа громад» покинули зал засідань і голова змушений був оголосити перерву.

Продовжити сесію не вдалося, бо виявили бажання працювати лише 12 депутатів. Причиною цієї ситуації є амбіції окремих депутатів.

За нашою інформацією, претендувати на посади хочуть екс-голова Галицької РДА, сьогодні депутат міськради від «Європейської солідарності» Микола Попович та його екс-заступник в тій же РДА, який зараз є членом міськвиконкому Олександр Чабак.

Отже, об’єднує обох кандидатів причетність до управління Галицьким районом до часу створення територіальної громади. І особливих досягнень за цей час пригадати не виходить. Швидше навпаки.

У час кризи збільшувати владний апарат і видатки на нього не просто недоцільно, але безвідповідально і безгосподарно. Галичу потрібно зосередитися власне на ефективності людей, які займають чи займатимуть наявні посади, – кажуть експерти.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Влада Гнатів
Влада Гнатів
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні