-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Колишній непривабливий гуртожиток у центрі Франківська перетворять на енергодім

-Реклама-spot_img
spot_img

У Франківську в межах державної програми Енергодім реконструюють багатоквартирний будинок – колишній гуртожиток.

На вулиці Заклинських, 13 у розпалі масштабний ремонт, інформує 402 Канал. Цей багатоквартирний будинок, який колись був гуртожитком, нині модернізують у межах державної програми Енергодім. Задля участі у ній мешканці об’єдналися і створили ОСББ. Адже 70% вартості робіт фінансують з державного фонду, 10% – з міського бюджету, а співвласникам будинків залишилося зібрати лише 20%.

Голова ОСББ “Сучасне життя” Алла Тутка пригадує, що спочатку вартість проєкту налякала мешканців будинку. Але потім після тривалої дсикусії на загальних зборах 78% проголосували за участь у програмі Енергодім.

- РЕКЛАМА-

Мешканцям будинку треба здати 37 800 грн. Алла Тутка каже, що зібрати за один раз таку суму складно. “Я запропонувала розділити на 18 місяців, і нам вийшло по 2100 щомісяця платити”, – ділиться досвідом голова ОСББ.

Зараз будинок саме утеплюють. В ньому також міняють дверні блоки, вікна. Візьмуться за дах і підвальні приміщення. У мерії кажуть, що цей проєкт міг би стати прикладом для інших ОСББ Франківська.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні