-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківську засуджені відсвяткували Святвечір ФОТО

-Реклама-spot_img
spot_img

За давньою традицією, святкування Різдва починається за день до свята. 6 січня церква святкує Святвечір, коли віряни очищають душу та тіло і готуються до зустрічі Різдва Христового.

Готувались до Святої вечері і в державній установі «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)». Вдень засуджені відділення господарського обслуговування відвідали молитовну кімнату, а далі за звичаєм до свят ретельно прибрали.

Після цього сестра Надія Мирянського чину святого Василя Великого розповіла про звичаї приготування та приступила готувати дванадцять свят-вечірніх страв: узвар, горох, квасолю, смажену капусту, рибу, вареники, картоплю, гриби, голубці з пшоном, коржі з маком та кутю з товченої пшениці. В усьому їй допомагали засуджені. Увечері після появи першої зорі сіли до Святої вечері. Цю багату, але пісну вечерю благословили о. Арсен Панчак та о. Василь Сливоцький Української Грекокатолицької Церкви.

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Влада Гнатів
Влада Гнатів
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні