-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Україна може отримати від Польщі потужні винищувачі за розробленим у США механізмом 

-Реклама-spot_img
spot_img

Польща може надати Україні свої літаки радянського зразка в замін на американські винищувачі F-16. Країни почали опрацьовувати таку схему після того, як президент України Володимир Зеленський звернувся до Конгресу із закликом надати країні потужну військову допомогу.

Про це пише видання The Wall Street Journal із посиланням на офіційні особи США. Як зазначається, угода вимагатиме схвалення Білого дому та Конгресу.

Якщо угоду схвалять, то Польща передасть кілька десятків літаків радянського зразка МіГ-29 та штурмовики Су-25, які в неї є на озброєнні. Натомість США передадуть Польщі свої штурмовики F-16.

- РЕКЛАМА-

Журналісти зазначили, що сенатор США від штату Кентуккі Мітч МакКонелл запитав Зеленського якої зброї Україна найбільше потребує. Глава української держави сказав, що країні потрібні реактивні винищувачі.

Він також згадав про встановлення безпольотної зони над Україною. “Якщо ви не можете цього зробити, принаймні дайте мені літаки”, – цитує Зеленського співрозмовник WSJ.

Журналіст Іван Яковина зазначив на своїй сторінці у Facebook, що раніше європейські країни не хотіли просто так віддавати свої старі літаки, а варіант із заміною на американські F-16 їх цілком влаштує. Крім того, за його словами, США планують надати Україні ударні дрони, як це робить Туреччина.

“За вдалого розкладу українська авіація може незабаром серйозно посилитися”, – написав він.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні