-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Скільки коштів може отримати Україна на відновлення: Радник Зеленського озвучив суму

-Реклама-spot_img
spot_img

Україна після закінчення війни зможе отримати на відновлення від 400 до 500 млрд доларів. Однак і цієї суми буде замало.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі Національного телемарафону, передає Правда іф з посиланням на “Слово і Справа”. 

“Зараз ми можемо говорити про суму, яку Україна може отримати, між 400 і 500 мільярдами доларів, тобто ми говоримо про 2-2,5 наші річні валові внутрішні продукти. Проте все одно цього буде недостатньо, тому пошук додаткових коштів постійно триває” – говорить радник.

Є кілька джерел: допомога від західних партнерів, підтримка бізнесу, а також репарації з боку РФ, які можна отримати, наприклад, через суд.

“Ми розуміємо, що багато інвесторів підтвердили, що вони заходитимуть в Україну, але потрібно розраховувати на контрибуції та репарації, які ми отримуватимемо від Російської Федерації”, – сказав він.

Устенко зазначив, що у суму контрибуцій та репарацій в обов’язковому порядку мають увійти активи російського Центробанку на суму 300 млрд. доларів, які вже заарештовані західними країнами. Ще близько 100 млрд доларів можна отримати, забравши заморожені активи найближчого оточення Путіна.

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Петро Якимчук
Петро Якимчук
Журналіст, фрілансер. Інформаційний оглядач інтернет-ресурсу Правда іф. Закінчив економічний факультет ПНУ.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні