-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Військовополонених зі Зміїного тримали у наметах, не давали їжі, роздягали, – Денісова

-Реклама-spot_img
spot_img

Українських військовополонених зі Зміїного окупанти утримували в підвалах і в наметових містечках при температурі -20 градусів.

Окупанти не давали їжі та знущалися з полонених. Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова, передає 24 канал.

Після звільнення з ворожого полону наші військові розповіли про те, як негуманно з ними поводилися росіяни.

Їх тримали у полі, в ямі, в гаражі. Періодично виводили по одному: били прикладами, стріляли біля вуха, залякували,– зазначила Денісова.

- РЕКЛАМА-

Крім цього, нібито під час того, як окупанти “організували доставку полонених додому”, їх вивезли у невідомому напрямку.

Ставились, як до в’язнів та спускали на них собак

Хлопців поселили у наметовому містечку з температурою -20 градусів. Як наголосила Денісова, через це у багатьох відмороження кінцівок. Декого по кілька днів морили голодом.

До них ставилися, як до в’язнів, морально тиснули, а під час прогулянок у дворику спускали собаку”, – розповіла жахливі подробиці вона.

Довідка. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що частина моряків та прикордонників, які захищали острів Зміїний від російських військових, загинула, частина – потрапила полон. Саме їх звільнили під час обміну.

Омбудсменка акцентувала, що такі дії з боку Росії є порушенням статті 13 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

“Росіяни вчиняють моральний тиск, тиснуть фізично. Таким чином думають, що можуть зламати волю наших громадян. Ні, це неможливо”, – підкреслила вона.

Увага! У цій статті наголошується на гуманному поводженні з військовополоненими. Вони повинні бути захищеними, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення Росії в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ, врахувати ці порушення прав військовополонених громадян України.

Натомість Україна повністю дотримується усіх норм конвенції. Самі полонені росіяни кажуть, що до них в Україні краще ставляться, ніж їхні командири

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні