-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Наживався на війні: франківський волонтер розповів, як викрив шахрая за торгівлею гуманітарною допомогою

-Реклама-spot_img
spot_img

Наживався на війні. У центрі Івано-Франківська місцевий продавав аптечки, берци, медикаменти, амуніцію, їжу та засоби гігієни. Речі, які нині є необхідними як для військових, так і для тих, хто пережив війну. Як виявилось – шахрай збував волонтерську допомогу, яку сам же і вкрав, пише Правда.іф з посиланням на Версії.

«На цьому місці затримали порушника. Він продавав медикаменти. Приїхав машиною, підійшли до нього аби купити аптечку. Він продав аптечку. Речі він продавав з багажника», – розповів волонтер Ярослав Логин.

Це сталося за кілька днів до викриття. Дружина волонтера Андрія побачила, що на ринку продають дешеві харчі, які потребують на фронті. Одразу розказала чоловіку. Той зрозумів, що збувають гуманітарну допомогу. Коли приїхав вперше – шахрая вже не було. Тож попросив продавців сказати, коли той з’явиться. За кілька днів Андрію подзвонили.

«Я вже не дивився чи є світлофори, летів. Сказали, що продає аптечки, медикаменти, берци, ще була амуніція. Поки я приїхав, він вже дещо встиг розпродати», – відзначив Андрій Паляниця, заступник керівника «Спілки волонтерів Прикарпаття».

Тоді першою підозрюваного побачила продавчиня пані Галина.

«Ми це побачили, покликали хлопців. Вони підійшли і з ним розбиралися», – пригадує жінка.

Згодом з’ясувалося – шахрай крав їжу та речі з центрів, де збирали гуманітарну допомогу.

«Одна з церков передала ці продукти для наших людей на Харків, які постраждали в результаті війни. Ці медикаменти вкрав і в Драмтеатрі, коли був там на охороні», – додав Андрій Паляниця.

- РЕКЛАМА-

Правоохоронці затримали чоловіка на гарячому.

«З’ясували, що 38-річний франківець, працюючи охоронцем, шляхом вільного доступу із складського приміщення Івано-Франківського Драмтеатру, в якому одна із громадських організацій зберігала гуманітарну допомогу вчинив крадіжку», – розповіла речниця ГУНП в Івано-Франківській області Тетяна Іванюк.

Вже розпочали кримінальне провадження. За скоєне чоловік найближчі 8 років може провести за ґратами

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Влада Гнатів
Влада Гнатів
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні