-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Кращі засоби від глистів для котів: важливо знати

-Реклама-spot_img
spot_img

Коти та кішки повинні регулярно отримувати протипаразитарні препарати, оскільки гельмінти можуть завдати непоправної шкоди здоров’ю. Коли паразити розмножуються в організмі в великих кількостях, продукти їх життєдіяльності буквально труять і ослаблюють тварину.

Що треба знати про протигельмінтні препарати?

  1. Найкращі засоби від глистів знаходяться в найкращих магазинах. Не купляйте протипаразитарні ліки в магазинах-одноденках, там дуже висока ймовірність натрапити на підробку
  2. Краще віддати перевагу відомим препаратам (Stronghold, Virbac, Profender, Drontal) ці засоби вже давно на ринку, вони себе гарно зарекомендували
  3. Протигельмінтні препарати пригнічують паразитів шляхом блокування нервових імпульсів у тканинах (паралізують їх) і не впливають на внутрішні органи тварин
  4. Проводити профілактику потрібно постійно, протягом усього життя тварини! В залежності від сезону, вибраних ліків, видів гельмінтів (від 1 разу на місяць до  1 разу на 6 місяців)

Яким котам не можна давати протигельмінтні засоби без консультації ветеринара?

- РЕКЛАМА-
  • маленькі кошенята;
  • ослаблені, хворі та тварини похилого віку;
  • вагітні кішки;
  • мами, що вигодовують малюків.

Сучасні препарати проти глистів випускають в таких формах:

  1. Суспензія
  2. Паста
  3. Гель
  4. Краплі на холку
  5. Таблетки

Всі вони однаково ефективні, вибирайте таку консистенцію препаратів, яку найзручніше буде дати коту чи кішці. Перед застосування кілька разів прочитайте інструкцію, бо ж ефективність препарату залежить і від правильності ваших дій під час його прийому.

Один препарат, зазвичай, ефективно діє проти кількох видів гельмінтів, тож звертайте увагу і на перелік цих паразитів, якщо ви просто робите профілактику або боретесь з конкретним шкідником.

Які діючі речовини в протигельмінтних препаратах застосовують найчастіше?

  • проти круглих і стрічкових гельмінтів застосовують пірантел ембонат (таблетки Дронтал);
  • проти аскарид, токсокар, нематод, цистод, серцевих гельмінтів (дирофіляріозу) а заразом і зовнішніх паразитів (блох і кліщів) ефективно бореться селамектін/сароланер (краплі на холку Стронгхоод Плюс);
  • проти нематод і цестод застосовують празиквантел, мільбеміцину оксим (таблеки Вірбак Мілпро).

Вибрати препарат, який буде найефективнішим і найзручнішим для вас допоможуть фахівці ветеринари та досвідчені консультанти зоомагазинів. Головне, не забувати, що обробка тварини має проводитися регулярно, тоді котик буде здоровим і щасливим!

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні