-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

CNN: росія після поразки на Харківщині більше не є “другою армією світу”

-Реклама-spot_img
spot_img

Успішний контрнаступ Збройних сил України в Харківській області та втеча російської окупаційної армії свідчать про суттєвий перелом у війні РФ проти України.

Останні події показали, що путінські війська не здатні утримати зайняті позиції і тим паче наступати.

Як пише Оглядач, через пів року війни можливості ЗС РФ зведені до мінімуму. Про це йдеться в аналітичному матеріалі Ніка Патона Волша на CNN.

За словами аналітика, поразка російських окупантів у Харківській області, ймовірно, має важливіше значення, ніж їхня поразка під Києвом. На Харківщині загарбники місяцями окопувалися, створювали захисні споруди та готувалися до боїв із ЗСУ. Ба більше, окупанти перебували за лічені кілометри від кордону з РФ, що давало їм змогу безперешкодно підвозити резерви та додаткові сили.

- РЕКЛАМА-

Втім поразка окупантів на Харківщині красномовно говорить про реальний стан їхньої системи постачання та збройних сил. На це вказує і те, яким чином загарбники тікали від контрнаступу української армії. Замість так званого перегрупування, про яке намагається розповідати міноборони РФ, окупанти в паніці втікали, кидаючи сотні одиниць техніки.

“Те, що залишилося від завіси, що захищає гідність російської армії, відсунуто, і вона точно більше “не друга за потужністю у світі”. Відхід Росії з-під Харкова – заплановане “перегрупування”, про яке деякі російські ЗМІ навіть не наважилися згадати, – можливо, має більш важливе значення, ніж її ранній крах позицій навколо української столиці Києва”, – пише CNN.

Також аналітик зазначив, що російські війська, які десятиліттями намагалися позиціонувати себе як “друга армія світу”, тепер змушені купувати боєприпаси у Північній Кореї та поповнювати особовий склад найманцями серед ув’язнених. Такий стан справ у ЗС РФ говорить про те, що вони зведені до мінімуму, необхідного для захисту самої Росії.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні