-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як працює комунальний транспорт Івано-Франківська під час воєнного стану

-Реклама-spot_img
spot_img

У сьогоднішніх обставинах робота міського транспорту зазнала певних змін. На це впливає ряд причин.

У комунальному підприємстві «Електроавтотранс» Івано-Франківської міської ради розповіли про три головні зміни, передає Фіртка.

  • Зменшений випуск

Наразі на маршрутах кількість автобусів складає 51 одиницю. У підприємстві роблять все, щоб не зменшувати випуск автотранспорту. Проте, ситуація змінюється щоденно.

Зазначимо, що з 1 вересня автобусів таки побільшало. Так, в робочий день випуск збільшиться загалом на 8 одиниць. Таким чином загальна кількість автобусів на лінії складатиме 59. Зокрема, збільшиться кількість автобусів на маршрутах №40, №41, №45, №46, №47, №55.

- РЕКЛАМА-

Тим часом випуск тролейбусів становить 43 одиниці.

  • Комендантська година

У зв’язку з запровадженням комендантської години транспортні засоби повинні починати та закінчувати роботу між її дією. Крім того, інші установи, зокрема заправки, також зачиняються до початку комендантської години.

Тому виконуються лише рейси в час між комендантською годиною.

  • Повітряні тривоги

Якщо повітряна тривога триває протягом довгого часу і захоплює період, коли службовий транспорт має довести водіїв на роботу, то він не виїжджає з депо до моменту відбою тривоги.

Лише після цього, транспорт забирає водіїв з точок збору та довозить на роботу. А вже потім водії вирушають на маршрути. Через це можливе суттєве запізнення виїзду транспорту з депо.

Зазначимо, якщо ж тривога лунає під час руху транспорту на маршруті, він за можливості доїжджає до найближчої безпечної точки та випускає пасажирів в найближче укриття.

«У водіїв є перелік точок укриття.

Після відбою тривоги протягом тридцяти хвилин пасажир може без додаткової оплати продовжити рух до потрібної зупинки», — підсумували у підприємстві.

Тільки після оголошення відбою повітряної тривоги автобуси та тролейбуси виїдуть на свої маршрути зі значним запізненням.

Водночас з 10 травня комунальний транспорт продовжуватиме рух до кінцевої зупинки під час повітряної тривоги у вечірній час на міських маршрутах, а на сільських — впродовж дня.

Оскільки транспорт повинен курсувати лише у період між комендантською годиною, вечірні та ранкові графіки виїзду зазнали певних змін. Щодо відправлень транспорту різних маршрутів можна переглянути на сайті.

Зазначимо, що попри воєнний стан пільгове перевезення у громаді вдалося зберегти. Також пільговим проїздом можуть скористатися внутрішньо переміщені особи, а саме ті, хто мав пільги у своїх громадах.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні