-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Івано-Франківську відкрили виставку, присвячену боротьбі УПА за здобуття Незалежності

-Реклама-spot_img
spot_img

Сьогодні відзначають 80-річчя з часу створення Української Повстанської Армії.

У Музеї визвольної боротьби ім. Степана Бандери у Івано-Франківську відбулося відкриття виставки, присвяченої боротьбі українців у 40-50-х роках за здобуття Незалежності, інформує Правда.іф.

Виставка називається “За Україну і за її волю”.

“Вперше ми продемонстрували велику кількість повстанських кліше, вирізаних на дереві, на лінолеумі, і з яких повстанці виготовляли листівки, звернення, заклики до українського населення. Доволі часто складається враження, що вояки УПА боролися лише у лісі із зброєю. Але повстанська армія також воювала словом, щоб протистояти великій пропагандивній машині радянського союзу і фашистської Німеччини. Повідомляли, чому українці боряться за свою державність, чому не потрібно розмовляти російською мовою. Багато з листівок не втратили актуальності і на сьогодні”, – розповідає директор музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Ярослав Коретчук.

- РЕКЛАМА-
У Івано-Франківську відкрили виставку, присвячену боротьбі УПА за здобуття Незалежності

На виставці представлено 80 оригінальних речей, левова частка з яких виставлена вперше із запасників музею.

Також з кліше зробили відбитки, аби можна було побачити, як виглядала сама листівка. Можна побачити також інші пропагандивні матеріали, особисті речі, печатки, штампи, тощо.

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні