-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Від початку повномасштабної війни на Франківщину переїхали близько 150 тисяч вимушених переселенців

-Реклама-spot_img
spot_img

Від початку повномасштабної війни в Івано-Франківську область переїхали понад 147 500 вимушених переселенців.

Про це під час пресконференції повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, передає Правда ІФ з посиланням на Суспільне

За її словами, зараз в області є майже три тисячі вільних місць компактного проживання для людей з інших регіонів. Аби у зимовий період заселити якомога більше переселенців, на Прикарпатті ремонтують ще 26 прихистків, каже Світлана Онищук.

“На ремонт цих об’єктів ми використовуємо гроші з обласного бюджету. 11 листопада на сесії Обласної ради ми винесемо питання фінансування і продовження ремонтних робіт на об’єктах. Фактично це — об’єкти обласного підпорядкування”, — розповіла голова Івано-Франківської ОВА.

- РЕКЛАМА-

З її слів, в області суттєве перевиконання бюджету, тому гроші спрямовуватимуться саме на ремонт таких об’єктів. Світлана Онищук також додала, що у громадах Франківщини є ціла база об’єктів комунальної власності, де є можливість створити додаткові місця для переселенців.

“Там будуть нормальні та якісні умови. У цих прихистках люди зможуть залишатися на довготривале проживання”, — пояснила голова Івано-Франківської ОВА.

Що відомо

135 тисяч українців переїхали з міст, де зараз тривають активні бойові дії, до безпечних регіонів за останні три місяці. У зимовий період кількість евакуйованих може зрости до півмільйона. Про це під час пресконференції в Івано-Франківській обласній військовій адміністрації розповіла віцепрем’єр-міністерка України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Петро Якимчук
Петро Якимчук
Журналіст, фрілансер. Інформаційний оглядач інтернет-ресурсу Правда іф. Закінчив економічний факультет ПНУ.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні