-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Прикарпатців штрафуватимуть за продаж незаконно зрубаних ялинок

-Реклама-spot_img
spot_img

Державна екологічна інспекція Карпатського округу у період підготовки до Нового 2023 року розпочала природоохоронну операцію «Новорічна ялинка».

Нагадуємо, що реалізація новорічних ялинок повинна проводитися лише за наявності пластикових бирок зі штрих-кодом, що підтверджує законність їх заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись походження купленого деревця завдяки спеціальному он-лайн сервісу https://open.ukrforest.com/. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.

Про це повідомляє Правда.іф з посиланням на фб-сторінку Державної екоінспекції Карпатського округу.

Мешканцям області наголошують, що за незаконну порубку хвойних насаджень порушники будуть притягуватись до відповідальності за ст. 65 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення»: штраф на фізичних осіб в розмірі від 510 грн до 1020 грн, на посадових осіб – від 2550 грн до 5100 грн.

- РЕКЛАМА-

Окрім того, за незаконне вирубування ялинок будуть нараховані стягнення за завдану довкіллю шкоду відповідно до «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу»: розмір шкоди за одну незаконно зрубану ялинку діаметром стовбура до 10 см становить 599 гривень, діаметром від 10 до 14 см – 1056 гривень. Також за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання та збут деревини може загрожувати ще й кримінальна відповідальність за статтею 246 ККУ.

За реалізацію незаконно зрубаних новорічних ялинок встановлені штрафні санкції у відповідності до статті 88-1 КУпАП: штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн – 1700 грн), за ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду, передбачено штраф від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн – 3655 грн).

Державна екологічна інспекція Карпатського округу наголошує громадянам не купувати новорічні ялинки сумнівного походження та не сприяти незаконному промислу, який завдає шкоди довкіллю!

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні