-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як в одній з лікарень Франківська безкоштовно лікують та реабілітують військових

-Реклама-spot_img
spot_img

В одному з медзакладів Івано-Франківська від початку великої війни лікують військових. Бійцям надають усю необхідну допомогу та медикаменти. Окрім цього, вони можуть пройти курс реабілітації та отримати психологічну підтримку у медзакладі.

Про це Суспільному розповіла заступниця медичного директора лікарні Ірена Заяць, передає Правда.іф.

З її слів, на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну найбільше привозили військових з акубаротравмами — пошкодженнями органів слуху внаслідок вибухів. Зараз медики лікують бійців з різними травмами.

“Практично у всіх наших відділеннях лікують. Поступають військовослужбовці не лише з вогнепальними пораненнями, бойовими травмами, а також із загальними захворюваннями, які загострюються під час несення служби. Бійців ми лікуємо коштом НСЗУ, як і решту цивільних пацієнтів”, — каже Ірена Заяць.

- РЕКЛАМА-
Безкоштовне лікування та реабілітація. Як в одній з лікарень Івано-Франківська надають допомогу бійцям
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В лікарню привозять бійців з усієї України. Наразі найчастіше – з бойовими травмами та вогнепальними пораненнями. Їх лікують в опіковому відділенні. Тут є 30 ліжкомісць, розповідає завідувач відділення Богдан Кіршак.

“Пацієнтів привозять у легкому, середньому та важкому станах. Для усіх проводиться комплекс лікувальних процедур. Лікування воїнів повністю безкоштовне. Всі медпрепарати в нас є, тобто повне забезпечення для наших військових”, — каже Богдан Кіршак.

Не менш важливим етапом у лікуванні є й відновлення бійців після отриманих травм та поранень, говорить завідувачка центру фізичної та реабілітаційної медицини Катерина Загородня. Щодня у центрі займаються приблизно 45 військових. До кожного – індивідуальний підхід та свій комплекс вправ.

Як в одній з лікарень Франківська безкоштовно лікують та реабілітують військових
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Катерина Загородня також розповідає, для реабілітологів неабиякий виклик – це робота з пацієнтами з ампутованими ногами чи руками. З війною таких випадків побільшало, каже медикиня.

“Реабілітація починається тоді, коли їх госпіталізували до нас в медзаклад. Коли лікування в травматологічному чи хірургічному відділенні проводиться, медики кличуть нас як реабілітологів. І ми надаємо їм допомогу в гострому періоді. Потім, за потреби, їх переводимо до нашого відділення. Роботи вистачає усім – фізичним терапевтам, ерготерапевтам. Але ми готові трудитися, тому що це — для перемоги нашої країни”, — каже Катерина Загородня.

За словами Ірени Заяць, окрім медичної допомоги, бійцям потрібна й гуманітарна – одяг та засоби гігієни. Усі необхідні речі надають волонтери.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні