-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В Калуші облаштовують два шелтери для переселенців

-Реклама-spot_img
spot_img

Благодійний фонд “Move Ukraine” підписав меморандуми про облаштування двох прихистків для переселенців з Калуською міською радою, що на Івано-Франківщині. Один з них розташований у центрі Калуша та розрахований на 45 людей. Його відкриють орієнтовно через місяць.

Про це повідомила головна спеціалістка Калуського міськвиконкому Мар’яна Думенко, пише Суспільне.

З її слів, головна умова волонтерів, щоб будівлі, в яких облаштують шелтери, були у комунальній власності.

“Сьогодні (23 лютого — ред.) було засідання сесії. Депутати ухвалили Меморандум про взаєморозуміння. Умова — співфінансування 10% з нашого міського бюджету. В цю суму входять різні проєктні роботи, кошториси, підведення комунікацій, збільшення електричної потужності. За умовами, такими роботами займається місто”, — каже Мар’яна Думенко.

Новий шелтер — це 4-поверхова будівля. На першому поверсі — кухня та їдальні, які ще дообладнують. На кожному поверсі — окремий санвузол. Також на території є окремий будинок, в якому житиме багатодітна родина, розповів співзасновник фонду “Move Ukraine” Джон Шморгун.

- РЕКЛАМА-

Нині будівлю утеплюють. За словами Джона Шморгуна, цим займається Міжнародна організація з міграції.

Її волонтери також надали меблі та побутову техніку для цього шелтера. До співпраці долучають і українських виробників та підприємства.

Навесні на земельній ділянці біля прихистку переселенці зможуть вирощувати для себе городину. Джон Шморгун каже: цей проєкт символічно назвали “Сади перемоги”.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні