-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Інновації в галузі харчових упаковок

-Реклама-spot_img
spot_img

Нові технології зробили революцію в пакувальній галузі. Виробники, які хочуть залишатися конкурентоспроможними, повинні бути обізнаними з сучасними тенденціями. Ось найважливіші з них.

Найбільші інновації в пакувальній галузі

Termoformig

Термоформування – це альтернатива литтю під тиском. Як відбувається даний процес? Тверду пластикову плівку (з полістиролу, поліпропілену або поліетилентерефталату) нагрівають до відповідної температури для даного матеріалу. Після того, як плівка стає достатньо еластичною, їй під високим тиском надають необхідну форму. Так створюється термоформована упаковка, яка відрізняється невеликою вагою, високою стійкістю до пошкоджень і відносно низькою ціною. У процесі термоформування виготовляють, наприклад, кришечки для морозива, лотки та кришки для заморожених десертів.

Еко упаковка

Сталий розвиток – це поняття, яке набуває все більшого значення в пакувальній галузі. Тому виробники приділяють велику увагу використанню тільки сировини, яка підлягає вторинній переробці. Це сучасна харчова упаковка. Виробник «Пласт-Бокс Україна»: https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/galuzi/harchova-galuz/, як один із лідерів в пакувальній галузі для харчових продуктів в Україні, прагне максимально знизити вплив виробництва на природне середовище. Еко упаковка не тільки придатна для вторинної переробки, але й набагато легша. Етикетки також зазнали еко метаморфозу. Однією з найбільших тенденцій є етикетки, які займають виключно половину упаковки. Таким чином використовується менше сировини, а вміст контейнера можна продемонструвати краще.

- РЕКЛАМА-

IML

In-Mould Labeling – це один із найсучасніших методів нанесення етикеток. У чому його суть? Упаковка та етикетка з’єднуються між собою ще на етапі виробництва. Це можливо завдяки тому, що обидва елементи виготовляються з одного і того ж матеріалу (зазвичай поліпропілену).

Серед найважливіших переваг цього рішення можна відзначити довговічність та естетичність. Етикетка стійка до механічних пошкоджень, вологи та ультрафіолетового випромінювання. На відміну від традиційної, її неможливо відірвати, вона не відклеюється під впливом води або низьких температур, а також не вигоряє на сонці. Так створюються сучасні пластикові контейнери. Виробник «Пласт-Бокс Україна»: https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/katalog-produktiv/prjamokutni/ пропонує можливість друку на всій поверхні упаковки або на її частині.

Доповнена реальність

В Україні це рішення тільки починає розвиватися, але, на думку експертів з маркетингу на ринку упаковки, в найближчому майбутньому його популярність буде тільки зростати. Інтерактивні упаковки з використанням доповненої реальності призначені для того, щоб спонукати покупця вступити в ще більш тісний зв’язок з брендом. Механізм їхньої роботи дуже простий. Клієнт повинен відсканувати код на упаковці за допомогою смартфона. Те, що він побачить на екрані свого телефону, може вплинути на рішення про покупку – в цей момент або в майбутньому. Це ідеальна можливість ознайомити споживача з історією бренду, його цінностями та профілями людей, які стоять за ним.

Пакувальна галузь постійно змінюється. На сучасні тенденції значною мірою впливають технологічні інновації, а також соціальні, демографічні та економічні зміни. Щоб виділити свій бренд серед конкурентів, компанії все частіше готові інвестувати в креативні та функціональні рішення, які сприяють збільшенню продажів.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні