-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Федір Веніславський спрогнозував, чи буде масова екстрадиція ухилянтів в Україну

-Реклама-spot_img
spot_img

Член парламентського комітету з нацбезпеки та оборони, представник президента у ВР Федір Веніславський сказав, що масової екстрадиції чоловіків-ухилянтів в Україну не буде.

Таку думку він висловив в ефірі Радіо Свобода.

«З точки зору юридичної процедури масової екстрадиції громадян немає. Кримінальна відповідальність має персоналізований, індивідуальний характер. Відповідно з кожного факту необхідно звертатися і надавати відповідні документи про те, що особа переховується від органів досудового розслідування, суду і лише після цього можна задіяти процедуру екстрадиції. Але з огляду на правила, європейські правові стандарти, які регламентують діяльність і судових органів, і правоохоронних – це може бути оскаржено в суді Болгарії, Польщі чи Румунії. І остаточне рішення буде за судом. Тому звичайно це дуже непроста процедура і будемо думати, як її зробити більш гнучкою. Але це потребує ретельних аналізів і дискусій», – сказав Веніславський.

Він зазначив, що при незаконному перетині кордону військовозобов’язаними чоловіками найчастіше використовуються підроблені документи, наприклад довідка про інвалідність.

«З точки зору підроблених документів – це окремий злочин, який охоплює собою відповідальність і тих, хто виготовив такі фальшиві документи, і тих, хто такі документи свідомо використовував», – сказав нардеп.

За його словами, ці дії потребують реєстрації кримінальних проваджень. Після чого мають бути проведені експертизи документів, на підставі яких людина перетнула кордон.

- РЕКЛАМА-

Якщо вони фальшиві – особі, яка скористалася ними, можуть заочно повідомити про підозру, далі можуть бути задіяні правила екстрадиції.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні