-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Зеленський підписав закон про передачу зарплат полонених їхнім сім’ям

-Реклама-spot_img
spot_img

2 жовтня до Ради повернули законопроєкт, що передбачає передачу зарплат полонених їхнім сім’ям, із підписом Президента України Володимира Зеленського.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України, передає Правда.іф.

Відповідно до проєкту закону №9638 від 21.08.2023 року про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліціянтів та деяких інших осіб, родини отримуватимуть виплати зарплатні полонених.

“Особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України або захоплених заручниками, а також зниклих безвісти за особливих обставин, зберігається грошове забезпечення за останнім місцем проходження служби в розмірі посадового окладу, окладу за спеціальним званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення.

- РЕКЛАМА-

Сім’ям зазначених осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту щомісячно виплачується грошове забезпечення у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України”, – йдеться у пояснювальній записці.

Уточнюється, що це не поширюється на людей, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили місця служби.

Зарплатню полоненого отримуватимуть дружина (чоловік), а в разі відсутності – повнолітні діти, які проживали разом з людиною, або законним представникам чи усиновлювачам неповнолітніх дітей (осіб з інвалідністю з дитинства – незалежно від їх віку) такої особи, а також особам, які перебувають на утриманні полоненого, або батькам.

Також закон містить уточнення щодо порядку виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліціянтам за невикористані дні відпусток у разі загибелі.

Окрім цього, законом удосконалено порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні