-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Президент вручив сертифікат на житло Герою України з Франківщини Василю Боєчку

-Реклама-spot_img
spot_img

Герой України з Івано-Франківщини Василь Боєчко отримав сертифікат на житло від президента Зеленського.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова обласної військової адміністрації Світана Онищук, передає Правда.іф.

Як йдеться у дописі, сертифікати вручили 13 українським військовослужбовцям та 16 родинам загиблих воїнів.

Перші сертифікати на квартири 6 грудня 2023 року отримали 12 Героїв України та дев’ять родин полеглих кавалерів ордена “Золота Зірка”. Серед них — військовослужбовець з Івано-Франківщини Роман Гломба та мати полеглого Героя України Дмитра Коцюбайла на позивний Да Вінчі.

- РЕКЛАМА-

Що відомо про Героя України Василя Боєчка

Майбутній командир підрозділу реактивного артилерійського дивізіону Василь Боєчко народився 4 січня 1975 року у прикарпатському селі Семаківці. Після закінчення місцевої школи у 1992 році вступив у Чернівецький національний університет на історичний факультет. Працював учителем історії, згодом — старшим інспектором дорожньо-патрульної служби райвідділення МВС України.

У 2015 році пройшов курси перепідготовки в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У серпні 2015 відправився в зону АТО в ранзі командира реактивної артилерійської батареї.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Василь Боєчко командував на Київщині реактивною батареєю 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Комбат з побратимами стримав контрнаступ росіян на Київ з боку села Мощун та уразив 28 колон і приблизно 40 скупчень російських військових й техніки противника.

10 березня 2022 року президент Зеленський присвоїв капітану Боєчку звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”. 14 липня Президент України особисто вручив орден “Золота Зірка” військовослужбовцю.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні