-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Франківський бренд CHERNIKOVA презентував серію одягу з бойківськими мотивами

-Реклама-spot_img
spot_img

Франківський бренд CHERNIKOVA презентував нову серію, натхненну експедиціями Бойківщиною.

Про це пише Правда.іф з посиланням на Версії.

«В Українських Карпатах також проживає етногрупа бойків. Культура їх цікава, а вбиря така, що заслуговує на окрему капсулу одягу з притаманними їм мотивами – що ми й зробили в Chernikova», – відмітили на сторінці бренду.

Вперше нова «бойківська» серія була представлена на виставці в Торонто 5 листопада 2023 року.

«Під час експедицій, а їх було 4 протягом 6 місяців, ми відвідували музеї, приватні колекції. Знайомилися з людьми, що трепетно бережуть у своїх домівках, скринях те, що єднає сучасність з історією та традицією. І є надважливим для самоідентифікації – як українців з багатою та різною культурою», – розповіли на сторінці бренду.

В Chernikova переосмислили вбрання бойків та інтегрували у сучасний, стильний та якісний одяг. Зокрема дизайнерка Любця Чернікова досліджувала димки старовинні, горсики та математичні вишивки низинкою, особливо ті низинки, що однакові на обидві сторони.

«Знаєте, ми зараз по-особливому розуміємо, які щасливі, що можемо досліджувати рідне і займатися улюбленою справою –  за що постійна подяка і словом, і справою нашим військовим», – додають в Chernikova.

- РЕКЛАМА-
Франківський бренд CHERNIKOVA презентував серію одягу з бойківськими мотивами
Франківський бренд CHERNIKOVA презентував серію одягу з бойківськими мотивами
Франківський бренд CHERNIKOVA презентував серію одягу з бойківськими мотивами

Франківський бренд CHERNIKOVA презентував серію одягу з бойківськими мотивамиДовідково:

Любов Чернікова — українська дизайнерка одягу з Івано-Франківська, засновниця, власниця та дизайнерка однойменного бренду «CHERNIKOVA».

Любов Чернікова авторка трьох десятків колекцій дизайнерського одягу з елементами етно. Колекції були презентовані на Lviv Fashion Week, Fashion Runway Ukraina (Toronto, Canada), Celebration Of Silk (Bangkok, Thailand), Summer Weekend by Odesa Fashion Day 2017, Euro Fashion Union (Угорщина), Ukrainian Fashion Evening, Mercedes-Benz Fashion Show, Ptak Warsaw Expo, виставки в Чикаго, Sacramento County Fair, інші.

Вбрання бренду CHERNIKOVA одягають жінки, чоловіки та діти в понад 30 країнах світу. Це блузки, сукні, сорочки та авторські пальта з вишивкою. Особливістю колекцій є двосторонні корсетки – це сучасна інтерпретація давнього традиційного елементу одягу.

Для творчості дизайнерка використовує домоткане конопляне полотно, льон, шовк, оксамит, батист. А для оздоби — орнаменти зі старовинних вишивок з одягу та предметів побуту в авторській інтерпретації, мереживо, елементи, виготовлені вручну на старовинному ткацькому верстаті, оригінальні техніки вибійки та петриківського розпису.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні