-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Можливість навчатись у закордонних вишах: прикарпатським абітурієнтам повідомили особливості вступу в ІФНТУНГ

-Реклама-spot_img
spot_img

Вступна кампанія — це період, коли вузи приймають заяви від абітурієнтів. Основні особливості цього періоду полягають у тому, що вони подають свої документи, проходять вступні випробування або конкурсні відбори, а потім отримують результати і здійснюють вибір навчального закладу. Кожен вуз може мати свої власні вимоги до абітурієнтів та процедури вступу.

Івано-Франківський університет нафти і газу – єдиний технологічний виш в західному регіоні, який входить в десятку провідних освітніх установ України , спеціалізується на підготовці фахівців у галузі нафтогазової промисловості і не тільки

7 травня вже розпочалась вступна кампанія у всі вищі навчальні заклади України. Про її особливості у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу інформаційному ресурсу Правда.іф розповідає відповідальний секретар приймальної комісії Олег Фафлей.

Можливість навчатись у закордонних вишах: прикарпатським абітурієнтам повідомили особливості вступу в ІФНТУНГ

Бакалаврат

- РЕКЛАМА-

За його словами, для бакалаврів обов’язковим є складання НМТ 2024 року  з чотирьох дисциплін, Також до уваги будуть братися за попередні 2022 і 2023 роки. Ба більше, учні, котрі здавали ЗНО у 2021 році, також мають право їх  використовувати.

Наразі потенційні абітурієнти ІФНТУНГ, які зареєструвались у персональних електронних кабінетах учасника НМТ , проходять етап очікування на запрошення з індивідуальним часом і місцем складання іспиту.

Варто зазначити, що цьогоріч при вступі у виш також потрібно писати  мотиваційний лист, однак, як це було раніше, до уваги у конкурсному відборі він не братиметься.

Архітектура та містобудування” – єдина тут спеціальність, яка ще додатково потребує результатів творчого конкурсу. Це рисунок і креслення, які складають безпосередньо у виші.

Своєрідними бонусами можуть скористатись студенти коледжів.

Можливість навчатись у закордонних вишах: прикарпатським абітурієнтам повідомили особливості вступу в ІФНТУНГ

“Студенти, котрі закінчують коледж (це молодші спеціалісти або фахові молодші бакалаври) і планують продовжувати навчання в ІФНТУНГ, під час реєстрації можуть отримати додаткові бали для вступу на кон’юктурні спеціальності  05,07, 28. 10 балів до результатів НМТ також є бонусом для вступників на основі ПЗСО та НРК 5 (після коледжу) на вступ на інженерні спеціальності  завдяки попередньому проходженню спеціальних курсів в університеті”, – називає переваги актуальної вступної кампанії Олег Фафлей.

Можливість навчатись у закордонних вишах: прикарпатським абітурієнтам повідомили особливості вступу в ІФНТУНГ

Особливості вступу у магістратуру

З 7 по 29 травня стартувала реєстрація вступників на ЄВІ та ЄФВВ  у магістратуру. Обов’язковим для всіх спеціальностей є двоблоковий іспит ЄВІ, тобто це тест із  загально-навчальної компетентності та іноземної мови.

Виключенням будуть кон’юктурні галузі знань, для яких передбачається  складання ЄВІ (єдиного вступного іспиту) та ЄФВВ (єдиного фахового вступного випробування). Тоді як під час вступної кампанії на інші інженерно-технічні спеціальності  студентам потрібно пройти ЄВІ та фаховий іспит у виші.

“Є тільки одна категорія вступників, для яких ЄВІ є необов’язковим. Такими  можуть бути випускники з дипломом спеціаліста-магістра і планують навчатися за контрактом. В такому випадку вони проходять тестування ЄВІ тільки в університеті”, – додає Олег Фафлей.

Можливість навчатись у закордонних вишах: прикарпатським абітурієнтам повідомили особливості вступу в ІФНТУНГ

Аспірантура

Набагато складніше і поетапно відбувається вступ в аспірантуру. Оскільки  неодмінною умовою є складання ЄВІ на позитивний рівень (понад 100 балів) та складова англійської мови (оцінюються окремо) – більше 130 балів. Високий результат такого іспиту вважається допуском до основних екзаменаційних випробувань, а саме з фахової дисципліни та з іноземної мови. Додаткові бали можна отримати при наявності у потенційного аспіранта певних наукових напрацювань.

Цьогоріч, щоб довести власну спроможність бути науковцем, вступники в аспірантуру представляють комісії презентацію дослідницької пропозиції.

Ще варто зазначити: вступники, які вже мають відповідні сертифікати з іноземної мови, що підтверджують знання мови на рівні В2, звільняються від іспиту з іноземної мови та ЄВІ.

Попри всі вимоги до зарахування майбутніх студентів, найбільша увага приділяється абітурієнтам чоловічої статі та наявності в них чинного військового документу”, – резюмує секретар приймальної комісії.

Більше 25 спеціальностям, які включають понад 40 освітніх програм навчають в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. У виші наполегливо працюють над тим, щоб кожну з них модернізувати і покращити.

Минулого року тут відкрили кілька нових спеціальностей для бакалаврів та магістрів.

Цікавою та перспективною для магістрів є освітня програма “Інформаційні технології для сталого розвитку енергетики”, в результаті її закінчення студенти отримують подвійні дипломи з університетом London South Bank University (Великобританія). Також є низка інших спеціальностей з можливістю отримати подвійний диплом із навчання в закордонному виші.

“За останні роки бачимо тенденцію щодо популярності певних галузей знань. Це ІT-спеціальності, енергетичні, нафтогазова інженерія, будівництво тощо”.

Вступники пільгових категорій можуть розраховувати на безоплатне навчання в університеті, їхня кількість варіюється по-різному.

Надаються пільгові місця в межах загальної кількості держаних місць за певними квотами.

Квота 1 – досить об’ємний перелік пільгових категорій,до них належать учасники бойових дій, діти-сироти, діти-інваліди 1-2 групи і інші.

Квота 2 – вступники з окупованих територій, або які переселилися з неї в певний період, території активних бойових дій.

Цьогоріч виділили ще одну нову пільгову категорію «діти осіб, особи з їх числа, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України».

“Окремі категорії можуть вступати за співбесідою в університеті у виділений для них час. Це стосується, до прикладу, учасників бойових дій, особам, яким було відмовлено у реєстрації з відповідних причин, пов’язаних зі станом здоров’я”, – стверджує Олег Фафлей.

За його словами, в минулому році на бакалаврат вступило 1500 студентів і більше 1000 магістрів. Це досить хороший результат, який намагатимуться покращити під час даної вступної кампанії.

Детальніше вся інформація щодо вступної компанії на сайті університету в розділі “Вступнику”, “Приймальна комісія”.

Можливість навчатись у закордонних вишах: прикарпатським абітурієнтам повідомили особливості вступу в ІФНТУНГ

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні