-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Прикарпатські аграрії завершили посівну кампанію

-Реклама-spot_img
spot_img

На Івано-Франківщині зернові культури у цьому році посіяли на площі 141,5 тисячі гектарів, що на 1,5 тисячі гектарів більше торішнього. Ярі зернові та зернобобові культури посіяли на площі 87,4 тисячі гектарів, у тому числі кукурудзи – 59,5 тисяч гектарів.

Про це інформують в Департаменті агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА, передає Правда.іф.

Технічні культури займають трохи більш як 100,0 тисяч гектарів, під картоплею та овочами – майже 73,0 тисячі гектарів, що практично на рівні показника 2023 року. Загалом, з урахуванням кормових культур, вся посівна площа складає 376,0 тисяч гектарів.

Погодні умови цьогорічної весни загалом були сприятливими для проведення посіву ярих культур, попри те, що недостатні запаси вологи в ґрунті дещо сповільнили появу сходів сої та кукурудзи.
Разом з тим, помірні опади у більшості районів області наприкінці травня та на початку червня значно покращили ситуацію з вегетацією рослин.

- РЕКЛАМА-

Більшість посівів озимих зернових культур – пшениці, ячменю та жита увійшли в фазу колосіння, а озимий ріпак – у фазу цвітіння та утворення стручків, у картоплі – поява бокових пагонів – поява суцвіть. Попри проведення догляду за посівами, аграрії Прикарпаття розпочинають підготовку зернозбиральних комбайнів, зерноочисних машин та токів до проведення жнив.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні