-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Впровадження CRM для поліпшення процесів рекрутингу та управління талантами

-Реклама-spot_img
spot_img

Першочерговим завданням CRM-системи є оптимізація взаємовідносин із клієнтами. Але не думайте, що це всі можливості такого ПЗ. Сучасна CRM-система може стати цілісним майданчиком для всіх процесів бізнесу, зокрема й рекрутингу. Вона допомагає здійснювати збір заявок і відбір персоналу, а також позитивно впливає на утримання талантів і збирає аналітику. Про ці та інші переваги CRM Solutions розповімо детальніше в цій статті. 

Інтеграція CRM із наявними HR-системами

CRM-систему можна умовно порівняти з подовжувачем або ж конструктором. Адже до її основних функцій доєднується багато зовнішніх ПЗ і додатків, тим самим у кілька разів збільшуючи ефективність системи. 

HR-департамент у своїй роботі часто використовує спеціальні системи, які допомагають у процесах HR та рекрутингу. Та зазвичай такі платформи відокремлені одна від одної та від внутрішньої системи компанії.

- РЕКЛАМА-

А CRM-система здатна інтегрувати всі необхідні інструменти для роботи з кандидатами й працівниками компанії. Це підвищує ефективність роботи з людьми, оптимізує витрати часу й полегшує доступ до інформації.

Функціональні можливості CRM для відбору та оцінки кандидатів

CRM-система — це універсальний інструмент, який знадобиться в HR та рекрутингу на кожному з етапів роботи. Погляньте на функціональні можливості CRM-систем, адже вони самі говорять про свою ефективність.

Автоматизація робочих процесів

Не будемо забувати, що CRM-система насамперед автоматизує й відповідно спрощує роботу спеціаліста. Виконуючи обов’язки самостійно, HR чи рекрутер фізично не можуть опрацювати великі обсяги інформації швидко. А з CRM-системою більше не буде необхідності вручну вводити, шукати та аналізувати дані. Хаос перетвориться на суцільний лад. Адже ви зможете відсортувати дані кандидатів і працівників за посадою, досвідом, навичками та іншими критеріями. Уся інформація про кандидатів та працівників буде відфільтрованою й автоматично підтягуватиметься в систему. Крім цього, вам удасться налагодити процес найму й чітко бачити, на якому етапі відбору перебуває кожен із кандидатів. Через деякий час після закриття однієї вакансії в компанії рано чи пізно знову з’явиться потреба в нових талантах. Із CRM-системою вам не потрібно буде починати процес пошуку з нуля. Адже система буде зберігати базу кандидатів, яких можна запросити на співбесіду.

Спрощення комунікації

Коли всі контактні дані та інструменти для взаємодії з людьми в спеціаліста під рукою, працювати стає простіше. Наприклад, через CRM-систему можна швидше призначити співбесіду, у ній ефективніше працювати з аналізом та передаванням резюме й тестових завдань. А щоб кандидат не очікував довго на фідбек від компанії, можна налаштувати автоматизовану розсилку. Крім того, кожне повідомлення буде персоналізованим завдяки CRM-системі.

Те саме стосується й оптимізації роботи всередині команди. Призначення зустрічей, налагодження взаємодії між департаментами та комунікація загалом — усі ці процеси стануть централізованими й ефективними. 

Розгорнута аналітика 

Аналітика HR та рекрутингу в CRM-системі — це ключ до розуміння результативності роботи. Компанія зможе підрахувати витрати часу на пошук талантів, порівняти експертизу кандидатів, оцінити результати та якість найму, а також оптимізувати бюджети. Саме аналітика покаже, що заважає вам збільшувати ефективність процесів. І тоді з цілковитим усвідомленням ситуації в компанії фахівці департаменту можуть виправити недоліки й працювати продуктивніше.

Впровадження CRM для поліпшення процесів рекрутингу та управління талантами

CRM для розвитку та утримання талантів

Від команди значною мірою залежить успіх компанії. А рекрутинг та HR безпосередньо впливають на результативність роботи спеціалістів та їхнє ставлення до компанії. Якщо від процесів найму та співпраці з компанією фахівець отримує позитивний досвід, то як роботодавець ви формуєте чудову репутацію. Адже задоволеність працівників суттєво впливає на довіру кандидатів і їхнє бажання реалізувати свій потенціал заради досягнення цілей вашого бізнесу. 

Роль CRM-системи тут полягає в тому, що вона пришвидшує процеси адаптації в команді. Коли новий працівник приходить у команду, то вся інформація, необхідна для роботи, зберігається в CRM-системі. У такому разі онбординг пройде швидко й дієво. 

А щоб здобути лояльність наявних працівників, потрібно налаштувати процеси взаємодії, переконатися, що працівникам нічого не заважає виконувати обов’язки, і надати інструменти, які спростять роботу. Коли команда має все для того, щоб ефективно й без стресу працювати, то надовго залишається в компанії. 

Кейс-стаді: приклади ефективного використання CRM

Щоб ви могли краще переконатися в ефективності впровадження CRM-системи, розповімо вам, як це працює на практиці.

У своїй роботі рекрутери використовують спеціальні CRM-системи. Вони налаштовані так, щоб спеціаліст міг управляти процесом найму. Рекрутер бачить усіх кандидатів, які відгукнулися на вакансію. Під відгуком спеціаліст може також залишати автоматичні коментарі, такі як «Не підходить», «Співбесіда», «Не відповідає», а також будь-які власні коментарі. 

А головне, що в такій системі можна налаштувати процес найму. Тобто рекрутер здатен взаємодіяти зі всіма кандидатами від моменту подачі заявки до пропозиції роботи або відмови. CRM-система аналізує й рекомендує найкращих кандидатів за ключовими словами до вакансії. Це полегшує процес відбору для працівника й зменшує час очікування кандидата на відповідь.

У системі також можна створити розклад співбесід і додати його до свого календаря, щоб отримувати нагадування. Не виходячи із системи, можна також вести діалог із кандидатами й рухати їх поетапно до кінцевого результату.

Деякі системи дають змогу відстежувати базу наявних працівників компанії, а не лише кандидатів. 

Хочете й ви налагодити процеси найму та управління талантами? Зробити це вам допоможе CRM Solutions. Ми підберемо CRM-систему, якою ви дійсно будете користуватися, або відмовимо від впровадження. Перша консультація безкоштовна!

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні