-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Прикарпатець уник покарання за смертельну ДТП

-Реклама-spot_img
spot_img

Калуський міськрайонний суд визнав винним місцевого мешканця Любомира Яросевича у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

За аварію, в якій загинув велосипедист, прикарпатцю присудили 4 роки позбавлення волі, однак реальний термін ув’язнення замінили на 2 роки умовного, пише Правда.іф з посиланням на ZAXID.NET.

Як йдеться у вироку суду, який винесли 13 червня, у червні 2023 року Любомир Яросевич на Volkswagen Golf, обганяючи Pegeout на нерегульованому перехресті у Калуші, виїхав на зустрічну смугу і збив велосипедиста. Від численних травм останній помер у реанімації місцевої районної лікарні.

Під час судового засідання водій визнав свою вину, відзначивши, що їхав зі швидкістю 60 км/год і під час обгону не зміг загальмувати. Після скоєння ДТП обвинувачений одразу побіг за допомогою в лікарню, що знаходиться неподалік, однак медики не змогли врятувати постраждалого.

- РЕКЛАМА-

Суд також врахував, що обвинувачений раніше не притягувався до кримінальної відповідальності і має позитивну характеристику з місця проживання.

Дослідивши всі матеріали справи, суддя Роман Гапоненко визнав Любомира Яросевича винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого і призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Реальний термін ув’язнення суд замінив на 2 роки умовного. Також засуджений має сплатити по 200 тис. грн відшкодування за моральну шкоду кожній потерпілій та 12,4 тисяч грн за проведення судових експертиз. На вирок можуть подати апеляцію.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні