-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Франківці поскаржились у поліцію на благодійний концерт «На шапку»

-Реклама-spot_img
spot_img

У четвер, 20 червня, в Івано-Франківську, біля скверу Руської трійці, традиційно проводили благодійний концерт «На шапку». Живі виступи вже сім років роблять щочетверга – збирають гроші на закупівлю дуже потрібної апаратури для онкохворих дітей.

І це вперше на концерт поскаржилися у поліцію за голосну музику, а також додали, що тут є багато чоловіків, мовляв, чому вони не воюють, пише Правда.іф з посиланням на Репортер.

А поскаржилися з кав’ярні навпроти сцени. За словами волонтерів, з того закладу підійшли ще на початку концерту, жалілися на голосну музику. Тоді звукооператорів попросили знизити баси. Але вже під час виступу з кав’ярні таки викликали поліцію.

За словами одної з організаторок концерту Лесі Качурової, вони мають офіційний дозвіл на проведення масових заходів. За правилами за ними прикріплена поліція, яка слідкує за порядком. Тож виклик передали саме тим поліцейським, які були на місці.

- РЕКЛАМА-

Тому до Качурової підійшла старша з поліції й повідомила, що на концерт скаржаться, а також, що там багато чоловіків, мовляв, чому вони не воюють.

На сцені якраз виступав постпанковий гурт «Пенсія».

Хто був на їхніх концертах, той знає, що тихо там не співають. Та й головною умовою для учасників благодійних концертів є лише живе виконання.

Про гурт «Пенсія» – це швидше музична терапія, коли людина через співи й танці може вивільнити свої емоції. До цих вправ зазвичай активно залучаються і діти, і дорослі.

Після виступу «Пенсії», який тривав годину і люди хотіли ще, волонтерка Людмила Лінник виголосила емоційну промову.

Нас тут ще на войну відправляли. Казали, а що тим хлопам у військо не треба, їм не треба Батьківщину захищати? Я вам скажу, що Яремі (Ярема Стецик) вже не треба на войну, бо він віддав найстаршого свого сина. Юра Стецик загинув за нас із вами півтора роки тому. Тут десь є пані Оксанка і пан Богдан Бринські. Їхній син Остап теж загинув близько року тому. Тут є Катя, в неї чоловік зник безвісти на війні. Тут є Леся – в неї чоловік має інвалідність війни і син зараз у дуже гарячій точці. Може, тут є люди, які або самі щойно з війни, або когось втратили, – говорила Людмила Лінник.

Франківці поскаржились у поліцію на благодійний концерт «На шапку»

Ми вже привезли на війну 160 машин. Бачите, дівчинка стоїть в білому платті – це Галя. Вона вона возить на війну праворульні корчі й пікапи. Наша організація «Громадська ініціатива Галичини» привезла на війну кілька сотень дронів. Ми привезли 100 000 аптечок. Одна куштує 100 баксів. Так ми з вашою допомогою зібрали цих 100 000 аптечок по 100 баксів. Дякую вам, бо без вас ми б не зібрали, – каже волонтерка.

Але дехто каже, що музика грає голосно.

Дивіться, музика буде грати голосно, бо, поки музика грає – доти ми чуємся, що ми живі. Може, вам виглядає, що ми – купка придурків, які лежать і по землі валяються, і махають руками. Хай ми будемо купка придурків, але ми живі, – говорила Людмила Лінник.

Також вона нагадала,  що на цих концертах збирають гроші не на війну, а для онкохворих дітей, які лікуються від раку.

90% дітей одужують від раку, а залежить тільки від грошей. Але музика голосно. Пробачте, музика голосно тому, що то не була під фонограму, тут була така трошки рокашна музика. Ми порахуємо, скільки зібрали грошей, розкажем вам, що воно було недаремно. Дякую кожному і кожній, хто з нами. Дякую кожному і кожній, хто не боїться бути трошки вар’ятом. Даруйте за емоції, але знаєте, як підказує практика і досвід, якщо без емоцій, то щось ніхто не чує. І мене нині вкурвило, то я вам розказала, – додала Лінник.

Волонтерка говорила у бік кав’ярні, аби там почули. В якийсь момент там вимкнули світло й закрили вікно. Коли Людмила Лінник завершила свою промову – знову включилися в роботу.

Нагадаємо, концерти «На шапку» організовує ГО «Громадська ініціатива Галичини».

Проєкт «На шапку» з’явився у Франківську у 2018 році. Ідею привезла з Києва Леся Качурова. Там з 2014 року такі ж концерти організовують радіоведуча Radio ROKS Соня Сотник і благодійний фонд «Свої».

Цьогоріч волонтери збиратимуть кошти на тромбоеластограф для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Орієнтовно прилад вартує 500-600 тисяч гривень. Допомогти можна, переказавши гроші на рахунок UA503052990000026008005502036 (ПриватБанк) або на карту 5169 3305 2390 3331 (ПриватБанк).

Минулого року відбулося 24 концерти «На шапку», під час яких зібрали 300 648 грн. За ці гроші купили багатофункціональний операційно-маніпуляційний стіл, який передали онкогематологічному відділенню обласної дитячої лікарні.

Авторка: Світлана Лелик

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні