-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Які предмети найчастіше обирали на НМТ в Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській та Чернівецькій областях

-Реклама-spot_img
spot_img

У 2024 році на основну сесію національного мультипредметного тестування винесли три обов’язкові предмети: українську мову, математику та історію України.

Четверта дисципліна була на вибір учасників. Найбільш поширеним предметом серед випускників в областях, які обслуговує Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти, стала англійська мова.

Про це у коментарі Суспільному розповів заступник директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Іван Любінець.

З його слів, на другому місці — географія, на третьому — біологія, на четвертому — українська література.

“Явка, за попередньою інформацією, становить приблизно 94%. Вона відрізнялася за днями. Були дні, де тестування більше проходили випускники минулих років, тоді їхня кількість була меншою. У ті дні, коли були школярі, явка становила майже 98%”, — додає Іван Любінець.

- РЕКЛАМА-

Цього року, каже заступник директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, на НМТ зареєструвалися 36 252 учасники. З них понад 12 тисяч — в Івано-Франківській області. Вони складали іспити упродовж 18 днів — з 18 травня до 21 червня включно.

“Цьогоріч кількість зареєстрованих учасників трішки зросла порівняно з попереднім роком. Зокрема, були переселенці, які проживають в нас, а навчаються дистанційно у своїх школах у прифронтових областях.

Маємо незначне зростання кількості зареєстрованих через чоловіків, старших за 30 років. Також частина учнів, яка навчається дистанційно у школах наших областей, складала тест за кордоном”, — розповідає Іван Любінець.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні