-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Прикарпатті судили військовослужбовця, який самовільно пішов у відпустку

-Реклама-spot_img
spot_img

Надвірнянський районний суд виніс вирок військовослужбовцю, обвинуваченому у самовільному залишенні військової частини.

У вироку суду зазначається, що військовослужбовець, проходячи військову службу за призовом під час мобілізації, самовільно залишив розташування військової частини з 22 березня 2023 року до 11 квітня 2023 року, передає Правда.іф.

Обвинувачений свою вину визнав. Розповів, що подав рапорт ротному про надання йому відпустки за сімейними обставинами. 22 березня поїхав до матері, оскільки вона себе погано почувала та потребувала операції. Однак коли виїжджав з частини, результат розгляду рапорту йому був невідомий, ніяких документів йому не давали, по приїзді додому на облік не ставав.

Він побув у матері 20 днів, потім йому додзвонився ротний та сказав повертатися. У скоєному щиро розкаявся. Просив призначити йому мінімальний термін покарання.

- РЕКЛАМА-

Захисниця військовослужбовця просила не застосовувати до підзахисного сувору міру покарання. Наголосила, що він був у матері, ніде не переховувався. Під час несення служби не був ознайомлений з порядком вибуття у відпустку, повернувся на службу добровільно. Після повернення був у зоні бойових дій, мав бойове поранення, лікувався.

Однак суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 407 КК України, та призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні