-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Шмигаль анонсував покращення ситуації в енергетиці

-Реклама-spot_img
spot_img

Голова українського уряду Денис Шмигаль зробив важливу заяву щодо відключень світла у другій половині літа.

Про це пише Правда.іф з посиланням на Прикарпаттяобленерго.

Відключень світла стане менше, пообіцяв Шмигаль. Скоротити періоди темряви вдасться завдяки низці сприятливих чинників. Причому чекати цього “просвітленого” майбутнього залишилося зовсім недовго, зазначили в Обленерго. Тривалість відключень електроенергії скоротиться вже приблизно після 20 липня.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду ще 9 липня, Кабінет Міністрів підготував низку кроків, які дозволять скоротити тривалість відключень електроенергії вже цього місяця.

«Завершаться ремонтні роботи на деяких об’єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином, відключення будуть не такими тривалими», – сказав на засіданні уряду Шмигаль.

- РЕКЛАМА-

Крім того, уряд розробив одразу кілька програм, які стимулюватимуть громадян та бізнес до енергетичної стійкості.

Йдеться, зокрема, про кредити для громадян під 0% для встановлення сонячних, вітрових установок та систем накопичення електроенергії на суму до 480 тисяч гривень, а також кредити для бізнесу під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації.

«Також до парламенту подано законопроєкти про відміну мита та ПДВ на ввезення енергетичного обладнання. Розраховуємо на оперативне ухвалення Верховною Радою цих законопроєктів», – сказав Шмигаль.

Він додав, що в уряді очікують, що всі ці механізми запрацюють на повну силу не пізніше як 25 липня.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні