-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

За телефон і непристойний вигляд: в Яремче настоятель монастиря вигнав з храму двох жінок. ВІДЕО

-Реклама-spot_img
spot_img

Настоятель монастиря Святого Пророка Іллі в Дорі ієромонах Ігнатій Голинський вигнав з храму двох жінок, які прийшли помолитись за зниклого безвісти захисника ЗСУ – ті поскаржились на сексизм.

16 липня Валенти Заяць опублікувала відео, як її маму Ірину та сестру Ольгу виганяє з церкви Святого Пророка Іллі настоятель храму ієромонах Ігнатій Голинський. Жінки зайшли в храм помолитись за сина і брата Юрія Зайця – військового 68 бригади, який 7 липня зник на Покровському напрямку, пишуть Версії

«У таких ситуаціях, коли потрібно молитись за кожну надію. Мама з Олею близько 14:30 год зайшли в монастир в Дорі м. Яремче. Коли байдуже, як виглядаєш, коли моніториш кожне повідомлення, щоб це було лише про брата, щоб його знайти. Діячі церкви займаються побоями і сексизмом, багато віруючих може стати на будь-яку сторону, а мені розколу не треба, я хочу, щоб не бились у церкві її представники. Це норм взагалі? Тобто, якщо ти жінка – то маєш виглядати в чому? Надворі спека, а Оля моя сестра цілком пристойно виглядає, а її з мамою побили і шарпали і вигнали з монастиря. Я хочу пояснення від влади чи від представників церкви офіційно! А він норм виглядає в церкві? В шортах і футболці?», – написала Валентина Заяць.

«Забирайтеся звідси. Вийдіть з церкви», – виштовхує жінку ієромонах.

У наступному відео донька жінки Ольга пояснює, через що стався конфлікт.

За телефон і непристойний вигляд: в Яремче настоятель монастиря вигнав з храму двох жінок. ВІДЕО

«На фоні цього всього (зникнення брата на війні – ред) я зайшла в монастир помолитися і сіла в телефон подивитися, чи може мені хтось написав за брата, поки чекала маму, яка молиться. Мені в цьому монастирі сказали, що в мене непристойний вигляд і почали виганяти, бити мою маму. Мене теж пошарпали, побили. Сказали, що я не маю права так приходити і не маю права сидіти в телефоні. За телефон я розумію. Але мене почали просто виганяти, тому що в мене непристойний вигляд. Отак, щоб ви знали, які чоловіки взагалі сексистські», – прокоментувала ситуацію Ольга.

В коментарях більшість яремчанців стали на бік настоятеля.

«Я дуже добре знаю отця Ігнатія- це настільки спокійна, добра і щира людина, що просто в голові не вкладається те що написано в цьому дописі. Я ходжу в монастир уже багато років і туди приходить дуже багато туристів по різному одітих, бо ж люди деколи просто заходять з автобусів, чи побачивши монастир з дороги, но я ще ніколи не чула і не бачила щоб когось виганяли за одяг – це неправда, там мало бути щось інше! Або просто це афера чи якась підстава – адже вже одного разу монастир горів», – написала Тетяна Яківчук.

«Не може такого бути. Я знаю отця, він дуже порядна людина. Ніхто не знає ,що спровокувало конфлікт. Я би вам радила видали відео і не позоритись. Отець не одній людині допоміг. Хай Бог береже вас отче, ми з вами», – написала Ольга Мороз.

«Ніколи не повірю, що отець просто підійшов і почав виганяти з церкви. Це та людина, яка спочатку просто зробить зауваження. Всі знають, що в монастир треба одягатись пристойно, шорти в жінки вище коліна…», – додала Вероніка Марчук.

- РЕКЛАМА-

Жінок почали звинувачувати, що вони хотіли прославитись і влаштували настоятелю таку підставу.

«Ми не прославлятися прийшли, а молитися. Я вступилася за донечку. Це все відбувалось неочікувано і Олічка зняла миттєве відео. Ми їхали по справах, у нас ситуація не з легких. Ми їхали по довідки, у нас пропав Юра – мій старший син. Яка провокація? Люди, ви що? Я не їм і не сплю… І зрештою, думайте, що хочете. Мені це зараз байдуже. Це неприпустима поведінка людини, а тим більше священника, який молиться у храмі», – написала Ірина Заяць.

На ситуацію відреагував також прокуратор монастирів Студійського Уставу Юстин Бойко.

«Поговорив з монахами. Що казати … Отець Ігнатій дуже неадекватно повівся. Це треба визнати. Хоча, він справді добрий монах. Якщо можна, прийміть мої вибачення від імені монастиря за цей випадок. Я особисто зроблю все, щоб більше такого не повторилося і щоби о. Ігнатій Вас перепросив», – написав Юстин Бойко.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні