-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Прикарпатті підозрюють полковника в нечесній закупівлі газу для військової частини

-Реклама-spot_img
spot_img

На Прикарпатті підозрюють керівника районної квартирно-експлуатаційної частини у завданні державі збитків на майже два мільйони гривень під час закупівлі газу.

Про це повідомляють в спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Так, за процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику районної квартирно-експлуатаційної частини за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, 43-річний полковник не перевірив середньоринкову ціну на корисні копалини та уклав у 2018 році договір із підприємством-переможцем тендерних торгів про постачання 1900 тисяч метрів кубічних природного газу для потреб військової частини.  

- РЕКЛАМА-

Надалі підозрюваний підписав ще дев’ять додаткових угод, які значно перевищили початкову договірну вартість газу.  

Як наслідок — через безпідставно та незаконно збільшено ціну на придбані енергоносії, держбюджету завдано збитків на майже 2 мільйони гривень.

Наразі розв’язують питання щодо обрання військовому запобіжного заходу, вживають заходи для відшкодування завданих державі збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні