-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Енергетики Франківщини здали 60 літрів крові для поранених захисників

-Реклама-spot_img
spot_img

Більше 60 літрів крові вже встигли задонатити у банк крові прикарпатські енергетики за місяць.

Корпоративний марафон донорів крові триває і вчора, 18 липня, відбувся третій етап на базі Калуської СЕЕМ. До участі долучилося 48 працівників філії «Західна», які приїхали з Рожнятова, Долини і Калуша. А присвятили цей благодійний захід колезі та ветерану війни Олександру Переведенцеву, якого не стало 01 червня, повідомляє Прикарпатобленерго, передає Правда.іф

16 липня на будівлі СЕЕМ, в якому працював ветеран війни 2015-2016 та повномасштабної війни Олександр Переведенцев, було встановлено пам’ятну дошку, а вже за два дні колеги у пам’ять про Героя здавали кров для стабілізаційних госпіталів поблизу лінії фронту. Саме там щодня рятують сотні життів важкопоранених бійців за Україну.

«Найтяжчі поранення отримують під час запеклих боїв, – розповідає ветеран війни, боєць 10-ої гірсько-штурмової бригади, а сьогодні начальник відділу обліку електроенергії Василь Андрусишин. – Травми різного характеру, а найчастіше гинуть побратими через гостру втрату крові. Тож запаси компонентів крові мають бути завжди, щоб стабілізувати стан і дати шанс на життя».

Кровотеча – основна причина смерті поранених на полі бою, тому донорська кров це основна зброя медиків у боротьбі за життя українських бійців. А близько половини поранених, які померли, можна було врятувати своєчасним переливанням крові або її компонентів, – стверджують бойові медики. З червня минулого року в Україні дозволили проводити переливання донорської крові у польових умовах, якщо поранений не встигає отримати кваліфіковану допомогу в госпіталі. Тож питання тепер лише у постійному забезпеченні цією кров’ю.

“Здати кров для тих, хто віддає своє здоров’я заради нашого сьогодення і майбутнього – найменше, що можемо зробити тут у тилу. Це прояв поваги і безмежної подяки за все, що роблять наші захисники та захисниці, за титанічні зусилля і надлюдські старання. Це найпростіше, що кожен з нас може зробити для мужніх титанів російсько-української війни”, – йдеться у дописі

- РЕКЛАМА-
Енергетики Франківщини здали 60 літрів крові для поранених захисників

Одна донація крові рятує одразу три життя. Тому задоначена кров зможе врятувати близько чотирьохсот життів. На цьому енергетики не зупиняються і вже планують дні донора крові у серпні.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні