-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківську організували безкоштовний табір для родин волонтерів

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківську для родин волонтерів організували безкоштовний табір “Клаптикове літо”. Перша зміна тривала з 15 до 19 липня.

Про це у коментарі Суспільному розповіла ініціаторка проєкту Наталія Філіпська.

Зі слів Наталії Філіпської, у творчій майстерні діти створюють іграшки, одяг та сумки. А також декорують їх та оздоблюють.

“Ми виокремили саме цю категорію дітей, тому що волонтеримо самі. Дуже хотіли б у такий спосіб підтримати доброчинну діяльність самих волонтерів та їхніх дітей”, — розповідає Наталія Філіпська.

У проєкті запланували чотири зміни п’ятиденного табору, які відбудуться впродовж липня-серпня.

“Ми розподілили вікові категорії. У нас є підліткова зміна — 12-16 років, для малят — 4-6 років. Також є дві зміни для дітей від 7 до 12 років. Розпочали з підліткової групи. Під час наступної зміни, що відбудеться з 29 липня по 2 серпня, у нас будуть малята, ще трішки добираємо дітей”, — говорить Наталія Філіпська.

- РЕКЛАМА-

Зараз у таборі — шестеро підлітків. Загалом за чотири зміни планують охопити від 40 до 50 дітей.

У Франківську організували безкоштовний табір для родин волонтерів

“З підлітками цікавіше шити щось серйозніше. Вони шиють одяг. Але ми трішки включаємо і волонтерство. Ми плануємо долучитися до ярмарку, який 25 серпня організовує “Громадська ініціатива Галичини”. Ми на таких ярмарках проводимо майстер-класи за донати або продаємо іграшки, які шиють в нашій майстерні. Тож запропонували дітям щось пошити для ярмарку”, — каже Наталія Філіпська.

Організаторка проєкту додає: під час табору кожен учасник приходить з бажанням пошити щось конкретне, і його цього навчають.

У Франківську організували безкоштовний табір для родин волонтерів

“Конкретну тему для дітей не ставили, а запропонувати втілити ту ідею, яку вони хочуть, а ми їм допоможемо. На їхній рівень — так, щоб вони змогли це розпочати й завершити”, — розповідає Наталія Філіпська.

Щоб реалізувати проєкт, творча майстерня спільно із громадською організацією “Українська молодіжна група” виграла ґрант на 90 тисяч гривень від платформи “Тепле місто”.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні