-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Депутат райради, який отримав хабар за допомогу в ухиленні від мобілізації, відбувся штрафом

-Реклама-spot_img
spot_img

Долинський районний суд виніс вирок депутатові Калуської районної ради, який з метою особистого збагачення отримав хабар за вплив на прийняття рішення головою ВЛК щодо визнання тимчасово не придатним до військової служби за станом здоров’я.

Фігурантом провадження є Проців Юрій Миколайович (партія «Платформа громад»).

Передача хабаря відбулась у два етапи: спочатку депутат отримав 2 тисячі доларів, а згодом 5 тисяч доларів. Перша передача відбулась у м.Болехові, друга — у м.Долині на території АЗС.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений беззастережно повною мірою визнав свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, щиро каявся та просив суд затвердити угоду про визнання винуватості від 28 червня 2024 року, наслідки укладення та затвердження якої, а також вид покарання, яке буде застосовано до нього, йому зрозуміло.

- РЕКЛАМА-

28 червня 2024 року між прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості.

«Кримінальне правопорушення, у вчиненні якого беззастережно визнав себе винуватим, згідно з ст. 12 КК України є нетяжким злочином, внаслідок якого шкода завдана лише державним інтересам, тому, виходячи з положень ст.ст. 468, 469 КПК України, угода про визнання винуватості при викладених вище обставинах може бути укладена», – йдеться у вироку суду.

Суд затвердив угоду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 КК України, та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 8000 (вісім тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 136 000 (сто тридцять шість тисяч гривень).

Вирок виніс суддя Керніцький Іван Іванович.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні