-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківській громаді тривають жнива

-Реклама-spot_img
spot_img

У селі Тисменичани нашої територіальної громади комунальні аграрії зібрали урожай озимої пшениці. Цю зернову культуру тут, на полі площею майже 18 гектарів висадили уперше.

Частину врожаю КП «Франківськ Агро» збирається передати на потреби освіти: у школи та дитячі садочки. 

«Збір проводимо безпосередньо в строки. Погода дозволила збирати у відповідних якісних показниках. Пшеницю в структуру посівів комунального підприємства ми включили вперше. З метою соціальних проектів. Очікуємо на досить хороший врожай. Скоріш за все, що частину залишимо на насіння, а частину спробуємо переробити на борошно», – розповідає заступник директор КП «Франківськ Агро» Дмитро Сергенюк.

Погодні умови жнивам сприяють, каже підприємець, який надає послуги зі збору врожаю. Попри спеку озиму пшеницю обіцяють зібрати за день. 

«Погодні умови дають можливість зібрати урожай. Сонце пече, але в нас техніка імпортна, тому нам це не шкодить. Для урожаю ця погода якраз супер, що можеш зібрати», – розповідає підприємець Василь Луканюк.

Загалом із 18-ти гектарів засіяного поля франківські аграрії планують зібрати до 70 тон зерна. Загалом цього року КП «Франківськ Агро» засадив майже 200 гектарів землі.

- РЕКЛАМА-

У громаді тепер вирощують гречку, соняшник, сою, кукурудзу та озиму пшеницю. Це дозволить у майбутньому забезпечити громаді продуктову безпеку.

«Місто з пшеницею, відповідно з борошном, місто з іншими культурами. Розвиваємо наше комунальне підприємство. Всі землі мають бути в оброблені. Підтримаємо фермерське господарство, підтримуємо людей, які тваринництвом займаються, даєм дотації. Робимо так, щоби людина могла прогодувати свою сім’ю і місто, щоби мало якісні екологічні продукти. Сьогодні тішимося, що пшениця уродила, завдяки нашим захисникам маємо відносний спокій, і маємо можливість розвивати сільське господарство в нашій громаді», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Тим часом у селах громади активно закликають людей здавати в оренду власні паї. За кожен гектар поля комунальне підприємство «Франківськ Агро» обіцяє 4 тисячі гривень. За словами директора Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Миколи Вітенка, особливо у часі війни в країні, необхідно, щоби землі громади оброблялися.

«Стосовно оренди земельних ділянок в людей, то ми цю роботу розпочали минулого року, продовжуємо. Уже ряд паїв інших ділянок в селі Братківці і Радча ми заключили договір оренди з людьми і підприємство готове платити 4 тисячі гривень за один гектар оренди, заключати офіційно договори. І це є умови, які не гірші, а то і кращі, ніж в приватника», – запевнив заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Микола Вітенко.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні