-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У двох громадах Прикарпаття зафіксували аварійні знеструмлення

-Реклама-spot_img
spot_img

Гроза та шквальний вітер на Прикарпатті спричинили аварійні знеструмлення.

Станом на ранок аварійні вимкнення були зафіксовані у Галицькій та Косівській громадах, повідомляє Правда з посиланням на Прикарпаттяобленерго.

Електропостачання на Косівщині енергетики вже відновили, а ось роботи з ліквідації аварій у Галицькій СЕЕМ тривають. Наразі там знеструмлені 9 населених пунктів повністю і 4 – частково.

Найчастіша причина знеструмлень у негоду – падіння гілок і дерев на лінії електропередач. Та окрім цього, сильний буревій може повалити електроопори, особливо у гірській місцевості. Приклад – ще один недавній грозовий день, після якого відновити електропостачання енергетикам допомагали навіть місцеві жителі.

На відео – село Малий Рожин Косівської громади, де 7 домогосподарств тимчасово залишились без світла. Необхідно було замінити три опори на лінії 10 кВ. І хоча ситуація для цієї місцевості доволі типова, але гірські рельєфи ускладнюють роботу енергетиків, а часто й навіть унеможливлюють проїзд спецтехніки Прикарпаттяобленерго для ліквідації аварій.

- РЕКЛАМА-

Допомогти швидше відновити електроенергію вирішили місцеві жителі. Вони надали для двох бригад ВДЕМ коня, щоб той довіз опори до місця заміни. Таким чином електроопори були транспортовані до необхідної вершини, а електропостачання відновлене.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні