-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Коломиї планують збудувати соціальне житло на 200 квартир

-Реклама-spot_img
spot_img

У Коломиї упродовж двох років планують завершити будівництво соціального житла для переселенців, вчителів, лікарів, військових та соціально вразливих верств населення. Наразі 50 сімей внутрішньо переміщених осіб стали на квартирну чергу.

Про це у коментарі Суспільному повідомив начальник управління комунікації та інформаційних технологій Коломийської міської ради Любомир Зубик.

З його слів, Коломийська міська рада виділила землю та допоможе провести необхідні комунікації. А Міжнародна організація з міграції будуватиме багатоквартирний будинок.

“У Коломиї цей проєкт передбачає орієнтовно 200 квартир. 80% квартир будуть безпосередньо для ВПО, а 20% — на розгляд міської ради. Передусім за пільговими цінами орендувати житло зможуть військовослужбовці, вчителі, медики та інші необхідні для нашої громади спеціалісти”,— розповідає Любомир Зубик.

З його слів, вартість оренди житла буде нижче ринкової. Це буде соціальна оренда, гроші з якої планують спрямувати на утримання будинку й прилеглої території. Невикористані кошти акумулюватимуть для того, щоб в майбутньому побудувати ще один такий будинок.

“Фахівці Коломийської міської ради зараз працюють над затвердженням містобудівної документації. Її затвердять на наступній сесії, яка запланована на серпень. Загалом цей проєкт розрахований на 2025-2026 роки. Ми сподіваємося, що нам вдасться зробити все, щоб в наступному році будівництво завершилося, будинок здали в експлуатацію і квартири використовували переселенці та представники окремих категорій в нашій громаді” — додає Любомир Зубик.

- РЕКЛАМА-

Орендувати житло зможуть внутрішньо переміщені особи, які зареєструються в Коломийській громаді. Наразі 50 сімей ВПО стали на квартирну чергу.

“Під проєкт виділили ділянку площею приблизно 10 гектарів. Згідно з нормами, там має бути місце для паркування, зелених насаджень, під’їздів, доріг, інженерних споруд. Це — комплексний проєкт, який передбачає всі необхідні зручності. Передбачається, що перший поверх буде для громадських організацій, для бізнесу, який відкривають внутрішньо переміщені особи. Зараз проєкт ще на початковій стадії впровадження”, — підсумовує Любомир Зубик.

З його слів, Коломийська громада — одна із десяти громад в Україні, де за допомогою Міжнародної організації з міграції збудують соціальне житло.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні